Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Köszönjük a nekik felajánlott rendszeres adományokat!

2. Szeretettel várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait június 17-én (péntek) az esti szentmisére, majd utána megbeszélésre a plébániára.

3. Szombaton délelőtt 10 órakor lesz Hencz Márton papnövendékünk diakónusszentelése a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Akik a plébániai különbusszal utaznak, 8.00 órakor lesz az indulás a Szent Imre templom elől. Mindenkit kérünk, hogy időben érkezzen meg. A Kedves Hívek imáiba ajánljuk a pap- és diakónusszentelésben részesülőket!

4. Plébániánk honlapján keresztül már lehet jelentkezni az ősszel induló középiskolás bérmálási felkészítőre, a felső tagozatos korosztály számára induló ifjúsági közösségbe, az édesanyák és kisgyermekeik számára induló baba-mama klubba, valamint a szintén ősszel induló, kétéves katekumenátusra, ahová azokat a felnőtteket várjuk, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók, és komolyan szeretnék a készület során megismerni katolikus keresztény hitünket. Mindegyik csoportba a honlapon található elektronikus űrlapon keresztül várjuk a jelentkezéseket.

5. Nagy szeretettel várjuk a már korábban hirdetett Plébániai Családi Napra közösségünk családjait június 26-án (vasárnap) 15.00 órától a Szent Imre Plébániára. A Családos Szentmise Közösség gyermekeknek és családoknak szóló színes programokkal készül, a délután folyamán pedig sztárvendégként fellép a Szironta Harangzenekar. A programot a 18.00 órakor kezdődő családos szentmise zárja majd. Szeretettel és örömmel várunk mindenkit!

További hírek

Virágvasárnap

Virágvasárnap

A Nagyhét kezdetén egyszerre van jelen a liturgiában az öröm és a szenvedés. Az Úr Jézus bevonul Jeruzsálembe, a nép királyként fogadja. A szentmisében pedig halljuk a passiót, Urunk szenvedéstörténetét. Egységben látva az előttünk lévő hetet, mégsem zavaró ez. Az egész nem másról szól, mint Isten ember felé megnyilvánuló, szenvedélyes, életadó szeretetéről.


Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

Ezen a vasárnapon az elhangzó evangéliumi szakasz igazán bőséges elmélkedési anyagot tár elénk. Utalás történik az Úr Jézus szenvedésére, kereszthalálára, de arról is hallunk, hogy a benne való hitünk, vagy nem-hitünk nem más, mint az ítéletünk saját magunkra nézve. A végtelenül irgalmas és szerető Isten mindent megtesz, tényleg mindent azért, hogy mi eljuthassunk hozzá. Nagyböjtben jó arra is gondolni, hogy mi mit tudunk a magunk részéről tenni azért, hogy a mennyország legyen örök othonunk.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Jézus színeváltozásáról tudósít a mai evangélium. Felmennek a hegyre a Mesterrel a főapostolok, nehezen tudnak mit kezdeni a látvánnyal, az élménnyel. Sokszor lehetünk mi is így: vágyunk az Istennel való találkozásra, de igazából nem tudjuk, hogy mire számítsunk. Egy biztos: szükségünk van Rá. Időnként fel kell menni nekünk is a Tábor hegyre, oda, ahol számunkra megtapasztalható Isten, aztán pedig visszaérkezve küldetésünk tanúskodni Róla. A környezetünket legfőképpen az érdekli, hogy milyen a Vele való kapcsolat...


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.