Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Köszönjük a nekik felajánlott rendszeres adományokat!

2. Szeretettel várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait június 17-én (péntek) az esti szentmisére, majd utána megbeszélésre a plébániára.

3. Szombaton délelőtt 10 órakor lesz Hencz Márton papnövendékünk diakónusszentelése a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Akik a plébániai különbusszal utaznak, 8.00 órakor lesz az indulás a Szent Imre templom elől. Mindenkit kérünk, hogy időben érkezzen meg. A Kedves Hívek imáiba ajánljuk a pap- és diakónusszentelésben részesülőket!

4. Plébániánk honlapján keresztül már lehet jelentkezni az ősszel induló középiskolás bérmálási felkészítőre, a felső tagozatos korosztály számára induló ifjúsági közösségbe, az édesanyák és kisgyermekeik számára induló baba-mama klubba, valamint a szintén ősszel induló, kétéves katekumenátusra, ahová azokat a felnőtteket várjuk, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók, és komolyan szeretnék a készület során megismerni katolikus keresztény hitünket. Mindegyik csoportba a honlapon található elektronikus űrlapon keresztül várjuk a jelentkezéseket.

5. Nagy szeretettel várjuk a már korábban hirdetett Plébániai Családi Napra közösségünk családjait június 26-án (vasárnap) 15.00 órától a Szent Imre Plébániára. A Családos Szentmise Közösség gyermekeknek és családoknak szóló színes programokkal készül, a délután folyamán pedig sztárvendégként fellép a Szironta Harangzenekar. A programot a 18.00 órakor kezdődő családos szentmise zárja majd. Szeretettel és örömmel várunk mindenkit!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük a Húsvét utáni ötvenedik napon. Vigasztalónak mondja az Úr Jézus az evangéliumban. Ezek szerint életünk támasza, hiszen amikor keressük az utunkat, igazán jó, ha eltévelyedéseink után megtapasztaljuk az irgalmat, a szeretetteljes vigasztalást. Vianney Szent János írja: "A Szentlélek a mennyországba akar vinni; csak mondjunk igent, és engedjük, hogy vigyen!"


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.