Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük a Húsvét utáni ötvenedik napon. Vigasztalónak mondja az Úr Jézus az evangéliumban. Ezek szerint életünk támasza, hiszen amikor keressük az utunkat, igazán jó, ha eltévelyedéseink után megtapasztaljuk az irgalmat, a szeretetteljes vigasztalást. Vianney Szent János írja: "A Szentlélek a mennyországba akar vinni; csak mondjunk igent, és engedjük, hogy vigyen!"

1. Városunk azon fiataljai, akik az idei évben készültek fel a keresztény nagykorúság szentségére, a holnapi napon, Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapján bérmálkoznak a Szent Mihály templomban. Délelőtt 10.00 órakor a plébániákon felkészítettek, délután 15.00 órakor pedig a Szent Orsolya iskola diákjainak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét főpásztorunk.

2. Gyalogos zarándokokat fogadunk a Jézus Szíve templomban hétfőn délután, akik 15.00 órakor szentmisét mutatnak be, megemlékezve Szűz Máriáról, az Egyház anyjáról. Szeretettel látjuk a helybéli híveket is!

3. Plébániánk honlapján elérhetők az ősszel induló új csoportjaink és felkészítők előzetes igényfelmérő űrlapjai. Tervezünk indítani baba-mama klubot hétköznap délelőtt, 5-8. osztályosoknak ifjúsági közösséget, ezen kívül a beavató szentségek felvételére felkészítő, kétéves katekumenátust, valamint középiskolások számára bérmálási felkészítőt. Részletek a honlapon olvashatók.

4. A Szent Imre templom kertjének önkénteseivel és új koordinátorával sikerült áttekinteni és beosztani a felmerülő feladatokat. Fűnyírásra, valamint a rózsák körül és az új sövény mentén kapálásra várjuk még önkéntesek jelentkezését, akár úgy is, hogy valaki kötetlenül egy-két órát tud vállalni. Jelentkezni István atyánál lehet.

5. Már most jelezzük, hogy a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait megbeszélésre várjuk június 17-én (péntek) 18.30-kor az 1-es közösségi terembe. Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.