Húsvét 5. vasárnapja

Az Úr Jézus a mai evangéliumban új parancsot ad: "Szeressétek egymást! Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást." Az újdonság ebben minden bizonnyal az, hogy ne a magunk módján akarjunk szeretni, hanem ahogy Ő példaként megmutatta. Az utolsó vacsorát követő pillanatokban, közvetlenül a szenvedése előtt buzdít bennünket így. Azt lenne jó belátnunk, elhinnünk, hogy a Mesternek igaza van!

1. Hálásan köszönjük a Kedves Testvéreknek, hogy a múlt vasárnapi gyűjtés alkalmával 293.210 Ft-tal járultak hozzá a papneveléshez.

2. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot május 19-én (csütörtök) osztjuk 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

3. Még néhány hely van a nyári napközis hittantáborunkba, plébániánk honlapján keresztül az elektronikus űrlapot kitöltve lehet még jelentkezni.

4. Még a héten várjuk az idei pap- és diakónusszentelésre a plébániai különbusszal utazni szándékozók jelentkezését a sekrestyében, vagy az irodában.

5. Kertrendező koordinátort keresünk a Szent Imre templom kerti munkáinak szervezésére, aki a többi önkéntesünkkel együttműködve jó gazdája lenne a templom és a plébánia körüli zöldterületeknek. A legfőbb feladat a rendszeres fűnyírás lenne, melyhez a klasszikus gépeken túl fűnyírótraktor is rendelkezésre áll.

6. A Villa sori Nepomuki Szent János kápolna búcsúját május 16-án (hétfő) 18.00 órakor tartják, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket.

7. Boldog Apor Vilmos vértanú püspök liturgikus ünnepére várják a Kedves Híveket, május 23-án (hétfő) délelőtt 11.00 órakor püspöki szentmise lesz az egyházmegye papságával a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.