Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A mai evangélium egyik - látszólag - mellékesnek tűnő mondata: "Ezeket viszont megírták, hogy higgyétek: Jézus a Messiás..." Az evangéliumi örömhír tehát a hitünk megalapozását hívatott szolgálni. Ebből a szempontból elmondhatjuk, hogy bizony nem keveset tételez fel rólunk Isten! Tamás apostol a feltámadás tényét csak akkor hitte el, amikor látta az Urat, és lehetősége nyílt megérinteni Őt. És velünk mi lesz? - merülhet fel joggal a kérdés. Mi is szeretnénk kézzelfogható bizonyítékot! Az Úr Jézus világ végéig megmaradó szeretetét a kezünkbe, mitöbb, a szánkba vehetjük, hogy éltető táplálékunk legyen. Felfedezhetőek a sebek, a közeledése, az Ő érinteni akarása. Irgalommal közeledik...

1. Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00 órakor a Szent Imre templomban a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

2. Szombaton 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

3. Plébániánk Töviskorona Zenekarának szolgálatával, “Kerülj beljebb” címmel dicsőítő szentségimádásra várunk mindenkit április 30-án (szombat) 19.30-tól a Szent Imre templomba.

4. Májusban, a Szűzanya hónapjában a Szent Imre templomban az esti szentmisék előtt 17.40-től, a Jézus Szíve templomban szerdán és pénteken reggel 6.40-től, szombaton este pedig 17.40-től májusi litániát tartunk. Az első alkalom május 1-jén, vasárnap lesz. Szeretettel várjuk a Szűzanyát tisztelő Kedves Híveket!

5. Továbbra is várjuk az augusztusi hittantáborunkba a jelentkezőket a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon.

6. Szeretettel várják az ősszel óvodáskorúvá váló kisgyermekeket Sopron katolikus óvodáiba: a Szent Margit utcai Szent Orsolya Óvodába, valamint az ősszel megnyíló Halász utcai Szent Anna Óvodába. Beíratásra április 26-án és 27-én 8.00-16.00 óráig nyílik lehetőség a Szent Margit u. 12. sz. alatt.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.