Virágvasárnap

Az Úr Jézust királyként fogadják Jeruzsálemben. Hozsannát kiáltanak, örömteli ujjongásuk közepette ágakat lengetnek, és velük együtt ruháikat terítik az útra. A nagyhét eseményeinek fényébenaz üdvrivalgás a nép részéről meglephet minket, és elgondolkodtathat, hogy mennyire befolyásolható. Amikor a Messiást keresztre küldik, inkább már tömegnek neveznénk az egybegyűlteket. Még szerencse, hogy mindez a megváltásról szól, és nem kizárólag az emberről. A liturgiában megjelenik a passió, hogy előrevetítse az egyházi év legfontosabb hetének lényegét, hogy egy hét múlva a feltámadásra ébredjünk mi is.

1. Hálásan köszönjük mindkét templomunk húsvéti nagytakarításában közreműködő önkénteseink segítségét!

2. A városi nagyböjti lelkigyakorlat szentbeszédei plébániánk honlapján a Média menüpont alatt a hanganyagoknál meghallgathatók.

3. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot húsvét előtt osztjuk április 13-án (szerda) 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

4. Továbbra is várjuk a 2022. augusztus 8-12-ig megrendezendő X. Szent Imre Napközis Táborba a 2-8. osztályos hittanosok jelentkezését. Plébániánk honlapján a jelentkezési űrlap elején találják a szükséges tudnivalókat. Ugyanitt várjuk a gimnazista és egyetemista segítők jelentkezését, akik számára április 24-én (vasárnap) 14.30-17.30-ig vezetőképző délutánt tartunk, hiszen teljesen új koncepcióban képzeljük el az idei hittantábort.

5. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket a nagyheti szertartásokra:

  • Nagycsütörtökön 18.00 órakor a Szent Imre templomban az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmise lesz, melyet virrasztás követ a kápolnában, Jézus búcsúbeszédének felolvasásával.
  • Nagypénteken a Szent Imre templomban 15.00 órakor ünnepi szertartást végzünk az Úr Jézus szenvedésére emlékezve. A Jézus Szíve templomban 18.00 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk.
  • Nagyszombaton a délelőtt folyamán 9.00 órától a Szentsír őrzésére nyílik lehetőség mindkét templomunkban. A húsvéti vigília este 20.00 órakor kezdődik a Szent Imre templomban, melynek végén alkalmas időjárás esetén feltámadási körmenetet tartunk.

Szeretettel várjuk a ministránsokat is a próbákra és az egyházi év legszebb szertartásaira. A próbák a szent háromnapban délelőtt 9.00 órakor kezdődnek.

6. Plébániánk irodája április 15-től 20-ig zárva tart.

7. A Szombathelyi Egyházmegye és a Lelkes Napok Team Pünkösd hétvégéjén 3 napos Lélek fesztivált szerveznek, melyben püspöki szentmise, dicsőítések és előadások lesznek. Részletek a lelekfesztival.martinus.hu weboldalon.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.