Virágvasárnap

Az Úr Jézust királyként fogadják Jeruzsálemben. Hozsannát kiáltanak, örömteli ujjongásuk közepette ágakat lengetnek, és velük együtt ruháikat terítik az útra. A nagyhét eseményeinek fényébenaz üdvrivalgás a nép részéről meglephet minket, és elgondolkodtathat, hogy mennyire befolyásolható. Amikor a Messiást keresztre küldik, inkább már tömegnek neveznénk az egybegyűlteket. Még szerencse, hogy mindez a megváltásról szól, és nem kizárólag az emberről. A liturgiában megjelenik a passió, hogy előrevetítse az egyházi év legfontosabb hetének lényegét, hogy egy hét múlva a feltámadásra ébredjünk mi is.

1. Hálásan köszönjük mindkét templomunk húsvéti nagytakarításában közreműködő önkénteseink segítségét!

2. A városi nagyböjti lelkigyakorlat szentbeszédei plébániánk honlapján a Média menüpont alatt a hanganyagoknál meghallgathatók.

3. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot húsvét előtt osztjuk április 13-án (szerda) 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

4. Továbbra is várjuk a 2022. augusztus 8-12-ig megrendezendő X. Szent Imre Napközis Táborba a 2-8. osztályos hittanosok jelentkezését. Plébániánk honlapján a jelentkezési űrlap elején találják a szükséges tudnivalókat. Ugyanitt várjuk a gimnazista és egyetemista segítők jelentkezését, akik számára április 24-én (vasárnap) 14.30-17.30-ig vezetőképző délutánt tartunk, hiszen teljesen új koncepcióban képzeljük el az idei hittantábort.

5. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket a nagyheti szertartásokra:

  • Nagycsütörtökön 18.00 órakor a Szent Imre templomban az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmise lesz, melyet virrasztás követ a kápolnában, Jézus búcsúbeszédének felolvasásával.
  • Nagypénteken a Szent Imre templomban 15.00 órakor ünnepi szertartást végzünk az Úr Jézus szenvedésére emlékezve. A Jézus Szíve templomban 18.00 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk.
  • Nagyszombaton a délelőtt folyamán 9.00 órától a Szentsír őrzésére nyílik lehetőség mindkét templomunkban. A húsvéti vigília este 20.00 órakor kezdődik a Szent Imre templomban, melynek végén alkalmas időjárás esetén feltámadási körmenetet tartunk.

Szeretettel várjuk a ministránsokat is a próbákra és az egyházi év legszebb szertartásaira. A próbák a szent háromnapban délelőtt 9.00 órakor kezdődnek.

6. Plébániánk irodája április 15-től 20-ig zárva tart.

7. A Szombathelyi Egyházmegye és a Lelkes Napok Team Pünkösd hétvégéjén 3 napos Lélek fesztivált szerveznek, melyben püspöki szentmise, dicsőítések és előadások lesznek. Részletek a lelekfesztival.martinus.hu weboldalon.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.