Nagyböjt 5. vasárnapja

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" - tartja a közmondás. A házasságtörő asszonyt középre állítva az írásudók és a farizeusok rá akarják venni Jézust, hogy ő is álljon be az ítélkezők sorába, hiszen a törvény szerint egyértelmű, hogy kövezés jár a tettéért. A Mester azonban máshonnan közelíti meg a dolgot: egyrészt nem lesz az "ítélkező kórus" tagja, másrészt nem akarja folytatni ezt a sort azzal, hogy az állásfoglalása után már őt is ítélet alá vonják. Ő az irgalmas szeretet oldaláról tekint az asszonyra: miután senki sem volt bűn nélkül a környezetében, bátorítja, felemeli. A nagyböjt hátralévő részében mi is rátalálhatunk erre a könyörületre, amikor saját belső világunkban nézünk szét, majd pedig egy jó szentgyónás keretében letesszük a bűneinket!

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentföldi kegyhelyek javára. Hálásan köszönjük a Kedves Testvérek adományait!

2. Hétfőn, kedden és szerdán szeretettel várjuk a Kedves Híveket a Városi Nagyböjti Lelkigyakorlatra. A Szent Imre templom közösségi termeiben 16.30-19.00 óráig gyónási lehetőség lesz, a lelkigyakorlatos szentbeszéddel bemutatott szentmisék minden este 18.00 órakor kezdődnek. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Sztankó Attila, a Máriabesnyői Bazilika plébánosa lesz.

3. Közös keresztútjárásra várják városunk híveit a Szent Mihály templom kertjébe pénteken 19.00 órától. Ezen a napon a Szent Imre templomban sem keresztutat, sem szentmisét nem tartunk.

4. A Szent Imre templom és plébánia nagytakarítására, valamint az udvar rendbetételére várunk minden korosztályból önkéntes segítőket szombaton reggel 8.00 órára.

5. A jövő vasárnap, Urunk szenvedésének ünnepén a 9.00 órakor kezdődő szentmisét a templomudvaron kezdjük barkaszenteléssel és ünnepélyes bevonulással, mellyel az Úr Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezünk. Ezen a szentmisén énekelt passiót hallhatunk. Kérjük a Kedves Híveket, hogy alkalmas időjárás esetén a templom előtti téren gyülekezzenek! Az esti szentmise után pedig zenés keresztútra várjuk a Kedves Híveket!

6. A nagyheti szertartásokra szeretettel várjuk ministrásaink jelentkezését. A sekrestyében található a próbák és a liturgiák időbeosztása. Az egyes szertartásokon azok szolgálhatnak, akik a próbán megjelennek.

7. Szeretettel várjuk a X. Jubileumi Szent Imre Napközis Táborba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolás és egyetemista segítők jelentkezését a honlapunkról elérhető elektronikus űrlapon keresztül. 2022. augusztus 8-12-ig újra egy 5 napos, nagylétszámú tábort szervezünk a korosztályoknak megfelelő programokkal. Szeretnénk megújult formában, sok új ötlettel különlegessé tenni plébániánk tizedik hittantáborát, melynek témája kapcsolódni fog templomunk 25 éves jubileumához.

8. A Szent Imre templom felszentelésének 25. évfordulójára egy jubileumi kiadványt tervezünk kiadni. Kérjük, hogy akinek a templom építéséről, vagy az elmúlt negyedszázadból közkinccsé tehető érdekes emléke van, még húsvét előtt keresse fel István atyát!

9. Vasárnaponként 17.00 órakor a Várkerületen a Mária szobornál a békéért és hazánkért végzett közös rózsafüzérre várják a Kedves Híveket!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.