Boldog EPPINGER Mária Alfonza anya ünnepe

Boldog Eppinger Mária Alfonza anyára emlékeztek Sopronban 2019. szeptember 9-én, születésnapjának és boldoggá avatásának ünnepén, mely egyben liturgikus emléknapja is lett.

Szeptember 9-én zúgó harang hívta szentmisére a híveket az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek egykori soproni anyaházába, a csak „szürkék”-ként ismert Szeplőtelen Fogantatás templomba. Rendalapítójuk boldoggá avatásának első évfordulóján többen is ellátogattak Sopronbaa budapesti rendházban élő nővérek közül, hogy az egyházközség híveivel közösen adhassanak hálát Boldog Eppinger Erzsébet Mária Alfonza anya életpéldájáért.

A nővérek a szentmisét megelőzően szentségimádási órát vezettek, melyben az alapító anya gondolatait kínálták elmélkedésül, majd a város papságával közösen ünnepi szentmise következett, melynek főcelebránsa Turner Lajos kanonok, fertődi esperesplébános, aki egykor a nővérek templomában szolgált, az ünnepi szónok pedig Both Zoltán városkáplán volt.

Boldog Eppinger Erzsébet Mária Alfonza anya közbenjárására áldd meg, Urunk a kongregáció minden tagját, hogy érezhessék Jelenlétedet mindennapjaikban! Küldj fiatalokat a szerzetesrendbe, akik osztatlan szívvel vállalják Fiad követését, és életükkel tesznek tanúságot az Isten Megváltó szeretetéről.

Szöveg: Milkovics Veronika

Fotók: Kovács Éva (a képgalériában)

További hírek

Szent György búcsú

Szent György búcsú

Szeretettel várnak mindenkit a Szent György templom búcsújára április 24-én!




© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.