Nagyböjt 4. vasárnapja

Az Úr Jézus talán leghíresebb példabeszédét halljuk a mai evangéliumban. Arról az atyai irgalomról fest gyönyörű képet, amely a Mennyei Atyában rejlik. Az atyai örökséget, a szülő iránti tiszteletet, megbecsülést, az élet iránt érzett felelősséget eltékozló fiú végül az apai ölelésben találja meg a biztonságot. Megtér, ami teljes elfordulást kíván az addigi életmódjától. Elég mélyre kellett süllyednie ahhoz, hogy vállalni tudja a "visszautat", amelyben nem a hosszú séta volt a legnehezebb. Esélyről, lehetőségről, igaz szeretetről szól ez a példabeszéd, melyet a Mesterünk értünk, bűnös emberekért fogalmazott meg.

1. Hálásan köszönjük, hogy sokan csatlakoztak a Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszerek gyűjtésére buzdító felhíváshoz, mellyel a helybéli rászorulókat segítették.

2. Plébániánk nagycsaládosainak menekülteket ellátó akciója keretében a Jézus Szíve templom melletti hittanterembe a következő időszakban gyermekjátékokat, tartós élelmiszert, gyermek és felnőtt ruhákat, cipőket, benti papucsokat, higiéniai cikkeket és babáknak való dolgokat gyűjtenek. A plébánián összegyűlt pénzadományokat is folyamatosan átadjuk a szervezőknek, akik a legszükségesebb dolgokat vásárolják meg belőle. Eddig több mint, 400 000 Ft adomány gyűlt össze. Az aktuálisan gyűjtött termékek új listáját a hirdetőtáblán találják. Hálásan köszönjük minden adakozó jóságát!

3. A Jézus Szíve templom udvarán a héten a tereprendezés tovább folytatódik, hálásan köszönöm a Regnum Marianum Közösség fiataljainak és Szita Mártonnak múlt heti munkáját! A hét második felében a templom főkapujának és oldalbejáratának restaurálása is elkezdődik. Éppen ezért elő fog fordulni, hogy csak a templom udvarán keresztül fogjuk tudni a templomot megközelíteni. Az ígéret szerint a kapuk felújítása húsvétig elkészül. Hálásan köszönjük a korábban erre a célra adott pénzadományaikat!

4. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket, valamint szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a bérmálkozókat.

6. Az elmúlt héten pénteken a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. partnereiként a Szent Imre templom is kapott egy mézeskalács szívet a „Mit szeretünk Sopronban” kampány keretében a következő szöveggel: „Itt vagy fúj a szél, vagy harangoznak”. A kápolna körablakában helyeztük el, mely a templomudvarból jól látható.

7. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföldi kegyhelyek javára.

8. A Városi Nagyböjti Lelkigyakorlatnak idén a Szent Imre plébánia ad otthont. Április 4-6-ig minden nap 16.30-tól-19.00 óráig gyónási lehetőség lesz a plébánia aulájából nyíló közösségi termekben, a lelkigyakorlatos szentbeszéddel bemutatott szentmisék pedig 18.00 órakor kezdődnek. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Sztankó Attila, a Máriabesnyői Bazilika plébánosa lesz. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

9. Két hét múlva szombaton, április 9-én lesz a Szent Imre templom és a plébánia udvarának húsvéti nagytakarítása, melyre szeretettel várunk minden korosztályból önkénteseket!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.