Nagyböjt 4. vasárnapja

Az Úr Jézus talán leghíresebb példabeszédét halljuk a mai evangéliumban. Arról az atyai irgalomról fest gyönyörű képet, amely a Mennyei Atyában rejlik. Az atyai örökséget, a szülő iránti tiszteletet, megbecsülést, az élet iránt érzett felelősséget eltékozló fiú végül az apai ölelésben találja meg a biztonságot. Megtér, ami teljes elfordulást kíván az addigi életmódjától. Elég mélyre kellett süllyednie ahhoz, hogy vállalni tudja a "visszautat", amelyben nem a hosszú séta volt a legnehezebb. Esélyről, lehetőségről, igaz szeretetről szól ez a példabeszéd, melyet a Mesterünk értünk, bűnös emberekért fogalmazott meg.

1. Hálásan köszönjük, hogy sokan csatlakoztak a Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszerek gyűjtésére buzdító felhíváshoz, mellyel a helybéli rászorulókat segítették.

2. Plébániánk nagycsaládosainak menekülteket ellátó akciója keretében a Jézus Szíve templom melletti hittanterembe a következő időszakban gyermekjátékokat, tartós élelmiszert, gyermek és felnőtt ruhákat, cipőket, benti papucsokat, higiéniai cikkeket és babáknak való dolgokat gyűjtenek. A plébánián összegyűlt pénzadományokat is folyamatosan átadjuk a szervezőknek, akik a legszükségesebb dolgokat vásárolják meg belőle. Eddig több mint, 400 000 Ft adomány gyűlt össze. Az aktuálisan gyűjtött termékek új listáját a hirdetőtáblán találják. Hálásan köszönjük minden adakozó jóságát!

3. A Jézus Szíve templom udvarán a héten a tereprendezés tovább folytatódik, hálásan köszönöm a Regnum Marianum Közösség fiataljainak és Szita Mártonnak múlt heti munkáját! A hét második felében a templom főkapujának és oldalbejáratának restaurálása is elkezdődik. Éppen ezért elő fog fordulni, hogy csak a templom udvarán keresztül fogjuk tudni a templomot megközelíteni. Az ígéret szerint a kapuk felújítása húsvétig elkészül. Hálásan köszönjük a korábban erre a célra adott pénzadományaikat!

4. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket, valamint szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a bérmálkozókat.

6. Az elmúlt héten pénteken a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. partnereiként a Szent Imre templom is kapott egy mézeskalács szívet a „Mit szeretünk Sopronban” kampány keretében a következő szöveggel: „Itt vagy fúj a szél, vagy harangoznak”. A kápolna körablakában helyeztük el, mely a templomudvarból jól látható.

7. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföldi kegyhelyek javára.

8. A Városi Nagyböjti Lelkigyakorlatnak idén a Szent Imre plébánia ad otthont. Április 4-6-ig minden nap 16.30-tól-19.00 óráig gyónási lehetőség lesz a plébánia aulájából nyíló közösségi termekben, a lelkigyakorlatos szentbeszéddel bemutatott szentmisék pedig 18.00 órakor kezdődnek. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Sztankó Attila, a Máriabesnyői Bazilika plébánosa lesz. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

9. Két hét múlva szombaton, április 9-én lesz a Szent Imre templom és a plébánia udvarának húsvéti nagytakarítása, melyre szeretettel várunk minden korosztályból önkénteseket!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.