Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumban az Úr Jézus felhívja a figyelmünket a megtérésre. A fügefának esélyt kér a példabeszédben szereplő vincellér, hogy a szőlősgazda a kövekező évben már ne csak keresse a gyümölcsét, hanem vehessen is belőle. Bűnbánatunk, bocsánatkérésünk és a feloldozás újra és újra a gyümölcsözés esélyét adja.

1. Ma déli 12.00 órától szentségimádást tartunk a Szent Imre templomban, 17.40-kor pedig litánia és szentségi áldás lesz.

2. Március 25-én (péntek), Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Jézus Szíve templomban a 7.00 órai szentmise keretében, a Szent Imre templomban pedig a 18.00 órai szentmise keretében tartjuk a lelki örökbefogadásban résztvevők számára az ígérettételt. 9 hónapon át napi egy tized rózsafüzérrel és egy rövid imával egy, csak Isten által ismert megfogant magzatot kísérhetünk, kérve az Urat, hogy szüleik is igent mondjanak rá. Jelentkezni továbbra is a sekrestyében vagy az irodában lehet.

3. Pénteken a Plébániai Tanácsadó Testülettel imádkozzuk a 17.15 órakor kezdődő keresztutat, a szentmise után pedig megbeszélésre várjuk a tagságot! Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

4. Tisztelettel kérjük, hogy a sekrestyében jelentsék azon nehezen mozgó betegeket, időseket, akik otthonukban szeretnének a nagyböjt folyamán szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járulni. A jelentkezéskor pontos nevet, lakcímet és telefonos elérhetőséget kérünk. A látogatásra április elején fog sor kerülni.

5. A jövő vasárnapig várjuk mindkét templomunkba a múlt vasárnap hirdetett nagyböjti tartós élelmiszer felajánlásaikat. Hálásan köszönjük az adakozást!

6. A Liszt-központ Munkácsy termében március 26-tól április 24-ig Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész “Isten és a világ” c. kiállítása tekinthető meg ingyenesen. A kiállítást színvonalas kísérő programok színesítik, melyeket mindnyájuk figyelmébe ajánljuk. A kiállítást szombaton 17.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr nyitja meg. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.