„Szemben az árral” - Napközis hittantábor a soproni Szent Imre Plébánián

Augusztus 12-tól 16-ig Napközis hittantábort szervezett a soproni Szent Imre Plébánia „Szemben az árral” mottóval. A szervezők hetedik alkalommal szerveznek tábort más-más tematikával a kisiskolások számára.

Augusztus 12-tól 16-ig Napközis hittantábort szervezett a soproni Szent Imre Plébánia „Szemben az árral” mottóval. A szervezők hetedik alkalommal szerveznek tábort más-más tematikával a kisiskolások számára.

Az idei hittantáborban harminckilenc gyermek, nyolc csapatvezető és hét táborvezető vett részt. Négy magyar szenttel ismerkedhettek meg a táborozók, akik „szemben az árral” ugyan különböző korokban és élethelyzetekben éltek, de hűek tudtak maradni hitükhöz és hivatásukhoz. Nekünk, Jézus Krisztus mai követőinek is példa az ő tanúságtételük. A megismert szentek között volt Árpádházi Szent Erzsébet, Boldog Salkaházi Sára, Boldog Batthyány-Strattmann László és Boldog Brenner János is, akinek ereklyéjét egészen közelről is megcsodálhatták a tábor résztvevői. Emellett hallhattak a megbocsátásról, elfogadásról, segítőkészségről, önfeláldozásról és más keresztény értékekről is. Azonban nem maradhattak ki a közös szentmisék, játékok, kézműves foglalkozások, étkezések, na és persze még sok vidám pillanat és kacagás.
Pipó József bűvész előadása, valamint Rácz Kármen és Balkovics Ilona táncimája is különleges élményt jelentett. A táborban megismert szentek életéből merítve el is játszották a gyerekek csapatvezetőik rendezésében a saját mindennapjaikból való jeleneteket, melyeket táborzáráskor a szülőknek és a híveknek egyaránt bemutattak. Ezután a díjak kiosztása és a köszönetnyilvánítások következtek a vezetők felé.

Az utolsó napon pedig Németh István plébános atya vezetésével kirándulást tettek Körmendre, ahol Kiss László atya bemutatta nekik a templom kincseit, és boldog Batthyány-Strattmann László emlék-kiállitását. Ezután Ausztriában folytatódott a program, ahol megcsodálták a gyönyörű cseppkövektől egyedülálló Lurgrotte barlangot.

Köszönjük a szervezőknek, csapatvezetőknek, segítőknek és az adományozóknak, hogy idén is segítették táborunkat! Istennek legyen hála a sok szép, vidám pillanatért és élményért!

További fotók és beszámolók a képgalériánkban érhetők el!


Cikk: Hencz Márton

További hírek

Nagyheti szertartások

Nagyheti szertartások

Szeretettel várunk mindenkit az egyházi év legnagyobb ünnepére, a húsvétra előkészítő szertartásokra!




© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.