Szűz Mária Mennybevétele

Legnagyobb Mária-ünnepünkön úgy áll előttünk Isten Anyja mint a hit asszonya. A mai evangéliumi szakaszban felhangzik a Szűzanya hálaéneke, a Magnificat. Hálát ad azért, mert a hitben él, el tudta fogadni Isten akaratát, meg is teszi mindazt, ami a feladata. Életének minden eseménye, amelyet a Szentírás említ, erről a mély hitről tanúskodik. Példát vehetünk róla, hiszen biztosan van olyan élethelyzetünk, amely hasonlít az ő életéhez. Úgy jár közben értünk, hogy egyúttal példát is mutat.

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek, hogy a Brenner János Hittudományi Főiskola “Utca” c. folyóiratáért az elmúlt vasárnap 125.000 Ft adományt adtak.

2. A héten hétfőtől szerdáig a felső tagozatosok számára tartjuk a IX. Szent Imre Napközis Tábort.

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük a rászorulók részére adott rendszeres adományokat!

4. Augusztus 20-án, pénteken államalapító Szent István királyunk ünnepén a Jézus Szíve templomban 7.30-kor, a Szent Imre templomban pedig 18 órakor lesz szentmise. Az esti szentmisén a Szent Imre templom felszentelésének 24. évfordulója alkalmából adunk hálát az Úrnak. Mindkét szentmise keretében megáldjuk az új kenyeret.

5. Augusztus 19-től Hencz Márton V. éves papnövendékünk Kapuváron tölti két hónapos lelkipásztori gyakorlatát a Szent Anna Plébánián.

6. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó- és záró szentmiséjére jelentkezettek számára augusztus 24-én, kedden az esti szentmise után 18.30-kor tartunk megbeszélést. Családonként legalább egy fő megjelenésére feltétlenül számítunk.

7. A Szent István templom búcsúi szentmiséje augusztus 20-án, pénteken délelőtt 9.00 órakor kezdődik a templom előtti téren, melynek főcelebránsa Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök úr lesz. A szentmisét követően kerül sor a városi ünnepségre, koszorúzásra, valamint a kenyér és bor megáldására. Szeretettel várják a kedves Híveket!

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.