Első fogadalmat tett Hillebrand B. Ágota domonkos nővér

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, tette le első fogadalmát a soproni származású Hillebrand Barbara Ágota domonkos nővér.

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet világnapján szentmise keretében tette le első fogadalmát a soproni származású Hillebrand Barbara Ágota domonkos nővér a budakeszi Sziénai Szent Katalin Konventben.

A szentmisét Kálmán Imre atya, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusa celebrálta. Szentbeszédében hangsúlyozta, a Szűzanyáéhoz hasonló bátorság szükséges a hivatás vállalásához. A szívünkben hordozott derű teszi vonzóvá keresztény életünket, ezt szerzetesként is elengedhetetlen szem előtt tartani. „A kereszt a bot, amelyre támaszkodik a lélek a szűk úton” – idézte Marton Marcell kármelita szerzetes szavait Kálmán Imre atya, utalva arra, hogy az Úr Jézusra a nehézségek idején is bizalommal hagyatkozhatunk. 

Imádkozzunk Ágota nővérért és közössége tagjaiért, hogy az Úr adja meg nekik a hűség és a szent élet kegyelmét!

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Margitról elnevezett Domonkos Nővérek ( http://domonkosnoverek.hu/ )

További hírek


Hálaadási ima és litánia

Hálaadási ima és litánia

Az alábbiakban István atya 2020. év végi hálaadáskor végzett imádságát, valamint az isteni gondviselésről szóló litániát olvashatják.


Köszönet a helytállásért

Köszönet a helytállásért

December 23-án délelőtt megajándékoztuk a soproni mentőállomás, valamint a kórház intenzív osztályának dolgozóit, megköszönve a járványhelyzetben végzett áldozatos, kitartó munkájukat!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.