Évközi 19. vasárnap

Az Úr Jézus tovább tanít bennünket arról, hogy Ő az élet kenyere. Most már azt olvassuk, hogy a zsidók zúgolódnak, mert nem fér bele mindez abba a képbe, amit ők a Messiásról képzeltek. Döntés elé állít minket is: vajon Jézus mellett köteleződöm-e el, elfogadva a kinyújtott kezet, azt a segítséget, amely Ő maga? De jó lenne, ha mindig világos lenne számunkra, hogy az Úr meghívott az Ő országába, és nem csak beszélt róla, hanem erősítő táplálékot is adott hozzá: saját Testét!

1. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, akik szabadidejükből áldozva akár a tegnapi napon, akár más időpontokban a plébánia udvarán tevékenykedtek!

2. Most a szentmise végén kínáljuk a Kedves Híveknek a Brenner János Hittudományi Főiskola “UTCA” c. folyóiratát, az érte adott adományokkal a Hallgatói Önkormányzat munkáját támogathatják.

3. Örömmel közlöm a Kedves Testvérekkel, hogy a következő két hétben Bősze Gábor szakonyi származású harmadéves papnövendék plébániánkon tölti kéthetes nyári gyakorlatát. Fogadjuk őt szeretettel, és imádkozzunk a papságra készülőkért!

4. A héten keddtől csütörtökig a IX. Szent Imre Napközis Táborban az alsó tagozatos hittanosok számára szervezzük a programokat, pénteken közösen kirándulunk a felső tagozatosokkal, augusztus 16-18-ig pedig a felsősökkel fogunk foglalkozni. Hálásan köszönjük minden segítőnek, aki valamilyen formában részt vesz a tábor szervezésében, lebonyolításában! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szívesen fogadjuk a táborhoz a Kedves Hívek pénzbeli felajánlását akár az irodában, akár a perselyekbe dobva!

5. A jövő vasárnap Szűz Mária Mennybevételének, Nagyboldogasszonynak parancsolt ünnepe lesz.

6. Egy plébániánk területén élő nyugdíjas tanárnő szívesen venné olyan önkéntes szolgálatát, aki bevásárlással, beszélgetéssel, templomba kíséréssel tudná őt segíteni. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet.

7. A megváltós nővérek soproni jelenlétéről és oktatói tevékenységükről végez szakdolgozati kutatást plébániánk tagja, Milkovics Veronika. Szeretné kérni, hogy akinek bármilyen személyes kapcsolata, emléke vagy fényképe van, jelentkezzen név és elérhetőség megadásával az irodában, vagy a sekrestyében. Veronika szívesen találkozna és beszélgetne ezen idősekkel.

8. A Budapesti Szent István Bazilikában 2021. augusztus 14-én 20.00 órától másnap reggel 5.00 óráig virrasztásra várják a Kedves Híveket hazánkért, és a magyarság lelki megújulásáért. A virrasztásba a Facebookon keresztül online is be lehet kapcsolódni. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.