Évközi 16. vasárnap

Az apostolok visszatérnek küldetésükből, a múlt vasárnapi evangéliumban hallhattuk, hogy gonosz lelkeket kiűzni és betegeket gyógyítani küldte őket az Úr Jézus az ő hatalmával. Beszámolójuk tartalma nem derül ki a mai evangéliumból, az azonban igen, hogy Jézus figyelt rájuk, és el is hívta őket pihenni. Nem tudtak azonban egyedül maradni, hiszen jöttek az emberek. A Mester pedig - látva, hogy lelkileg mennyire éhesek - tanítani kezdte őket. Az üzenet kézzelfogható: a figyelmes és jóságos Krisztus irgalmára mi is számíthatunk földi küldetésünk végeztével.

1. Keddtől péntekig templomainkban nem lesznek szentmisék István atya szabadsága miatt. A plébánia irodája változatlanul nyitva lesz.

2. Szombaton 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni kivételesen a plébánia irodájában, vagy Györe Róbertné Katinál lehet.

3. A jövő vasárnap - Szent Joachim és Szent Anna ünnepéhez kapcsolódóan - a Nagyszülők és Idősek Világnapja lesz, melyet szentatyánk, Ferenc pápa az idei évben vezetett be. Ezért a jövő szombaton este és vasárnap a szentmisék végén a nagyszülők és az idősek külön áldásban részesülnek. Buzdítjuk a családokat, hogy hozzák el szépkorú szeretteiket valamelyik szentmisére!

4. Továbbra is kérünk mindenkit, hogy legyenek elővigyázatosak a Szent Imre Plébánia hátsó kapujánál, valamint az udvaron végzett földmunkák miatt!

5. Vasváron a Domonkos Kolostorban Domonkos Nyári Egyetemre várják az elsősorban 17-25 éves fiatalokat július 26-28-ig. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók!

További hírek

Évközi 25. vasárnap

Évközi 25. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy az Úr Jézus tanítványai azon vitatkoznak út közben, hogy ki a nagyobb közülük. A Mester válasza: "Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája." Az nem feltétlenül baj, ha abban versenyzünk, hogy ki tesz minél több jót a másikkal!
   


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Az ősök hagyománya... A mai evangéliumi üzenet felhozhat bennünk több emléket, amely családi, vallási hagyományainkról, szokásainkról villant be epizódokat. A kérdés az, hogy tudjuk-e egy-egy családi rítusnak, szokásnak az eredeti értelmét, mondanivalóját. Vallásgyakorlatunk bizonyos elemei kapcsán ugyancsak felmerülhet az, hogy már csak megszokott cselekedetek, mozdulatok, rituálék csupán. Az Úr Jézus igyekszik példát mutatni abban, hogy miként kellene leporolni mindezt, megtartva az igazi értéket, és adott esetben új köntöst szőni köré. Istenünk megszólításának új útjai, a Vele való találkozásaink új módja - mind-mind izgalmas dolgok, főleg annak fényében, hogy vannak el nem avuló, meg nem kopó rítusaink, mint a szentmise, a szentségimádás, a rózsafüzér. Találjuk meg ezen felsorolás számunkra "élhető" folytatását, általa közelebb fogunk kerülni a mi Urunkhoz!


Évközi 21. vasárnap

Évközi 21. vasárnap

"Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?" - ilyen szavakkal kritizálja a tanítványok egy része az Úr Jézust. Az Élet Kenyeréről szóló tanítás hallatán sokan visszahúzódtak, elfordultak a Mestertől. Ennek ellenére Ő azt kérdezi a tizenkettőtől: "Ti is el akartok menni?" És ez a mi szerencsénk! Adjunk hálát az Úrnak azért, hogy nem köt kompromisszumot, hanem a kinyilatkoztatás teljességének birtokában egyértelmű számunkra, hogy kinél vannak az örök élet igéi. Péter apostol válasza erre az elsőnek durvának tűnő kérdésre végülis egészen jól hangzik. És az én válaszom?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.