Évközi 14. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban azt olvashatjuk, hogy Jézus hazamegy Názáretbe. Az ácsot, Mária fiát látják benne, aki nem végzett rabbiképzőt, mégis tanít. A végbevitt csodákkal pedig egyáltalán nem tudnak mit kezdeni. Az emberi kíváncsiság szereti kikutatni sok mindennek a gyökerét: híres emberek származását, gyógynövények hatóanyagát, vagy éppen aktuális pletykák igazság-morzsáit. A Mester mindennapjait szemlélve nem tudtak ezeken túllépni. Inkább megbotránkoztak, mert talán ez volt az egyszerűbb. Az Úr Jézus pedig a "földijeit" is fel akarta emelni...

1. Mai persely-adományaikat a Szentszék karitatív céljaira küldjük tovább, hálásan köszönjük mindnyájuk nagylelkű adományát!

2. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a mai nappal visszavonta a járványügyi intézkedéseinek legnagyobb részét, ezentúl nem kötelező a templomokban a maszk viselése, használhatjuk a szenteltvizet, a békeköszöntés is lehet a hagyományos módon, valamint tetszés szerinti formában járulhatunk a szentáldozáshoz. Az áldoztatók továbbra is fertőtlenítik kezüket, mindnyájukat továbbra is buzdítjuk a bejáratnál kitett fertőtlenítőszer használatára. Kérjük, hogy mindenki tanúsítson megértést mindazok felé, akik elővigyázatosságból úgy gondolják, hogy továbbra is tartózkodnak az érintkezéstől, és használják a maszkot templomainkban!

3. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó- és záró szentmiséjére még várjuk a jelentkezéseket a teljesen kitöltött jelentkezési lapok leadásával.

4. Örömmel közöljük, hogy a Jézus Szíve templom színes üvegablakainak felújítására a kivitelező kiválasztását követően megkötöttük a szerződést az ország egyik, ha nem a legjobb ólomüveg-restaurátor cégével, augusztus végén, szeptember elején indul majd a munka.

5. Továbbra is várjuk a jubiláns házaspárok jelentkezését a szeptember első szombatján a győri Székesegyházban tartandó hálaadó szentmisére. Tisztelettel kérjük, hogy az alábbi adatokat legkésőbb augusztus 8-ig szíveskedjenek az irodában személyesen, vagy telefonon megadni: férj neve, feleség leánykori neve, szentségi házasságkötésük helye, ideje.

 

Plébániánk új bankszámlaszáma:

Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia
Raiffeisen Bank 12096705-01770141-00100002

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.