Évközi 11. vasárnap

Az Úr Jézus az Isten országát egy földbe vetett maghoz hasonlítja, amely megérik az aratásra. Életünk, és tulajdonképpen a bennünket körülvevő világ is hasonló ívet rajzol. Mindnyájunk életében ez egy folyamat, melyre Isten meghívott minket. A végső célunk: végigjárva utunkat az Isten országába jutni, elnyerni azt a jutalmat, amelyet Isten ad nekünk. Az "érési" folyamat persze nem egyszerű, engedjük, hogy életünket öntözze az Úr a kegyelmével, neveljen a tanításával, éltessen szentségeivel!

1. Június hónapban a Jézus Szíve templomban a hétköznapi és a szombat esti szentmisék előtt negyed órával a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

2. A héten papi lelkigyakorlaton veszek részt, ezért kedden este a Szent Imre templomban, illetve szerdán reggel a Jézus Szíve templomban nem lesz szentmise.

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük mind az anyagi, mind az egyéb felajánlásokat!

4. Bérmálási felkészítőre várjuk a jövőre 9. osztályos, vagy felsőbb évfolyamokba járó diákokat. Ősztől kezdődően havonta egy szombat délelőtt tervezzük a felkészítőt. Jelentkezni a plébániánk honlapjáról elérhető elektronikus űrlapon keresztül lehet. A jelentkezőket a megadott e-mail címen tájékoztatjuk szeptember folyamán a részletekről.

5. Plébániánk alsós és felsős nyári hittantáborára még néhány szabad hely van, jelentkezni a honlapunkon található elektronikus űrlapon keresztül lehet. Várjuk a segítőnek jelentkező középiskolások regisztrációját is.

6. Szép számmal jelentkeztek a Kedves Hívek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a plébániánk által szervezett programokra. Jelentkezési lapok a hátsó asztalról továbbra is vihetők. A jelentkezési határidő: június 30.

7. Plébániánknak új bankszámlaszáma lett, rövid időn belül a régi megszűnik. Elsősorban azok számára lehet ez fontos, akik átutalással szokták eljuttatni adományaikat. Hálásan köszönjük figyelmességüket!

Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia

Raiffeisen Bank 12096705-01770141-00100002

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.