Ministránsok és plébániai segítők zarándoklata

Az idei évben a ministránsok és a plébániai segítők boldog Brenner János nyomába eredtek...

Az idei évben a ministránsok (okt. 22-én) és a plébániai segítők (okt. 23-án) is ugyanazt az útvonalat járták be, mindkét napon boldog Brenner János nyomába eredtek..
A ministránsokkal hétfőn elsőként a rönöki Szent Imre templomot néztük meg, majd kicsit elidőztünk Gottfried atyánál a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébánián, ahol lebilincselő előadást hallhattunk a ciszterci rend Szentgotthárd környéki tevékenységéről és a templom valamint az apátság történetéről. Az ő vezetésével látogattunk el Boldog Brenner János életének két fő helyszínéhez, a vértanúsága helyének közelében épült szentgotthárd-zsidai Brenner János kápolnához, illetve a rábakethelyi templomhoz, ahol káplánként szolgált egészen haláláig. Bejártuk vele az idén boldoggá avatott atya utolsó útját jelentő erdei ösvényt. A ministránsok számára a nap fénypontját jelentette a rédicsi gördeszkapálya, ahol találkoztunk Lendvai Zoltán atyával, a "gördeszkás pap"-pal. Nemcsak bemutatta nekünk nem mindennapi tudását, de segítségével ki is próbálhattunk néhányat a gördeszkái közül. Távozásunkkor még megáldotta a magunkkal hozott deszkákat és görkorikat. Zarándoklatunk utolsó úticéljaként a Szombathelyi Székesegyházban vettünk részt szentmisén. A mise után Csaszi atya (ft. Császár István) vezetésével megnézhettük Brenner János koporsóját, melyet boldoggá avatása előtt helyeztek el a székesegyházban.
Kedden tulajdonképpen csak a programok sorrendjében volt némi változás, a legnagyobb meglepetést az esti szentmise tartogatta számunkra, hiszen Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök úrral ünnepelhettük a legszentebb áldozatot.
Mindkét napon jó hangulatú, lelki élményekben gazdagodott csapat térhetett haza.

Köszönjük István atyának az élményekben gazdag kirándulás megszervezését, a ministránsoknak és a segítőknek pedig az egész évi áldozatos és kitartó munkáját!

H.Cs.

További hírek


Hálaadási ima és litánia

Hálaadási ima és litánia

Az alábbiakban István atya 2020. év végi hálaadáskor végzett imádságát, valamint az isteni gondviselésről szóló litániát olvashatják.


Köszönet a helytállásért

Köszönet a helytállásért

December 23-án délelőtt megajándékoztuk a soproni mentőállomás, valamint a kórház intenzív osztályának dolgozóit, megköszönve a járványhelyzetben végzett áldozatos, kitartó munkájukat!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.