Ministránsok és plébániai segítők zarándoklata

Az idei évben a ministránsok és a plébániai segítők boldog Brenner János nyomába eredtek...

Az idei évben a ministránsok (okt. 22-én) és a plébániai segítők (okt. 23-án) is ugyanazt az útvonalat járták be, mindkét napon boldog Brenner János nyomába eredtek..
A ministránsokkal hétfőn elsőként a rönöki Szent Imre templomot néztük meg, majd kicsit elidőztünk Gottfried atyánál a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébánián, ahol lebilincselő előadást hallhattunk a ciszterci rend Szentgotthárd környéki tevékenységéről és a templom valamint az apátság történetéről. Az ő vezetésével látogattunk el Boldog Brenner János életének két fő helyszínéhez, a vértanúsága helyének közelében épült szentgotthárd-zsidai Brenner János kápolnához, illetve a rábakethelyi templomhoz, ahol káplánként szolgált egészen haláláig. Bejártuk vele az idén boldoggá avatott atya utolsó útját jelentő erdei ösvényt. A ministránsok számára a nap fénypontját jelentette a rédicsi gördeszkapálya, ahol találkoztunk Lendvai Zoltán atyával, a "gördeszkás pap"-pal. Nemcsak bemutatta nekünk nem mindennapi tudását, de segítségével ki is próbálhattunk néhányat a gördeszkái közül. Távozásunkkor még megáldotta a magunkkal hozott deszkákat és görkorikat. Zarándoklatunk utolsó úticéljaként a Szombathelyi Székesegyházban vettünk részt szentmisén. A mise után Csaszi atya (ft. Császár István) vezetésével megnézhettük Brenner János koporsóját, melyet boldoggá avatása előtt helyeztek el a székesegyházban.
Kedden tulajdonképpen csak a programok sorrendjében volt némi változás, a legnagyobb meglepetést az esti szentmise tartogatta számunkra, hiszen Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök úrral ünnepelhettük a legszentebb áldozatot.
Mindkét napon jó hangulatú, lelki élményekben gazdagodott csapat térhetett haza.

Köszönjük István atyának az élményekben gazdag kirándulás megszervezését, a ministránsoknak és a segítőknek pedig az egész évi áldozatos és kitartó munkáját!

H.Cs.

További hírek

Szent György búcsú

Szent György búcsú

Szeretettel várnak mindenkit a Szent György templom búcsújára április 24-én!




© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.