Húsvét 6. vasárnapja

A mai evangéliumban az Úr Jézus barátainak nevez minket, tudtunkra adja, hogy Ő választott minket, és parancsba adja a szeretetet. Milyen jó, hogy ez Tőle indult, és a mi barátságunk, ragaszkodásunk, szeretetünk nem más, mint válasz ezekre az isteni szavakra! A megelőző szeretet egyúttal a példaadást is jelenti. Nekünk e minta alapján kell ebben fejlődnünk.

1. Májusban, a Szűzanya hónapjában a szentmisék előtt májusi litániát imádkozunk templomainkban. A Szent Imre templomban kedden 17.40-től a Szent Imre Karizmatikus Közösségért, csütörtökön a Rózsafüzér Társulatért, és a Fatimai imacsoportért, pénteken az elsőáldozókért és hitoktatóikért, vasárnap a Töviskorona Zenekarért és a vasárnap esti gitáros csapatért, a Jézus Szíve templomban szerdán és pénteken reggel 6.45-től saját szándékainkra, szombaton 17.40-től a Rózsafüzér Társulatért imádkozunk a litániákon.

2. A jövő vasárnap a családos szentmise elmarad, mert 11.00 órakor tartjuk az elsőáldozási szentmisét, melyre az elsőáldozókon kívül szüleiket és testvéreiket várjuk, remélve, hogy így minden járványügyi előírást meg tudunk tartani. A nagyszülők, rokonok és egyéb érdeklődők számára a szentmisét élőben közvetítjük, melynek linkjét plébániánk honlapján fogjuk közzétenni. A Kedves Híveket arra buzdítjuk, hogy imádkozzanak az elsőáldozókért és családjaikért!

3. Pénteken az elsőáldozási főpróba és szentgyónás miatt a rózsafüzér elmarad.

4. A Jézus Szíve templom üvegablakainak restaurálására az árajánlatok bekérése folyamatban van, ezt követi majd a kivitelező kiválasztása, a szerződés aláírása után pedig reméljük, hogy a munka is hamarosan elkezdődik. Az üvegablakok felújításával együtt szeretnénk megvalósítani a templom fő- és oldalbejárati ajtajainak rendbetételét is, valamint nemrégiben szembesültünk azzal, hogy a templom és az iskola udvarát elválasztó elemes betonkerítést a kidőlés veszélye fenyegeti. Ennek cseréjét főként a gyermekek miatt haladéktalanul meg kell oldanunk. Az év során többen is szokták jelezni, hogy szívesen hozzájárulnának az egyes fejlesztések, felújítások költségeihez. A most felmerült pótmunkák kivitelezésére kimondottan gyűjtési akciót nem hirdetünk, hiszen folyamatosan tapasztaljuk sokak anyagi és egyéb áldozathozatalát. Ám, aki úgy gondolja, hogy szívesen hozzájárulna ezen halaszthatatlan munkák költségeihez, adományát szívesen fogadjuk akár a szentmisék végén a perselyezéskor, akár az irodában, vagy bankszámlaszámunkra utalva. Hálásan köszönjük mindnyájuknak, hogy plébániánk közösségének erejét, felelősségtudatát mind a persely- és egyéb adományokkal, mind az egyházi hozzájárulással kifejezésre juttatják!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.