Húsvét 5. vasárnapja

A múlt vasárnapi evangélium "Jó Pásztor"-képe után Jézus szőlőtőhöz hasonlítja magát. amikor minket a szőlővesszőkhöz hasonlít, ugyanúgy a szoros kapcsolatot világítja meg, mint a pásztor és a juhok esetében. Itt azonban még inkább az életről van szó. Táplálásról, energiáról, éltetésről. Egy a dolgunk, rajta maradni a szőlőtőkén, befogadni a Mester örök életre hívását!

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek, hogy az elmúlt vasárnap a papnevelés céljaira 227.640 Ft adományt adtak!

2. Májusban, a Szűzanya hónapjában a szentmisék előtt májusi litániát imádkozunk templomainkban. A Szent Imre templomban kedden 17.40-től a Béke Királynője Katolikus Szemlélődő Közösségért, csütörtökön az Élő Kövek Közösségért, pénteken a Jézus Szíve Családokért, vasárnap a Házas Hétvége Mozgalom Soproni Közösségéért, a Jézus Szíve templomban szerdán és pénteken reggel 6.45-től saját szándékainkra, szombaton 17.40-től a Plébániai Tanácsadó Testületért imádkozunk a litániákon. Szeretettel várjuk a közösségek tagjait!

3. A Szent Imre templomban a májusi litániákat a templom jobboldali mellékhajójába áthelyezett Szűzanya-szobornál fogjuk imádkozni. Az így felszabadult baloldali falra pedig egy Irgalmas Jézus képet rendeltünk.

4. Szeretettel várjuk a bérmálkozókat május 8-án (szombat) délelőtt 9.00-12.00 óráig a plébániára a következő bérmálási felkészítőre, melyet már élőben tartunk.

5. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy személyi jövedelmadójuk egyházi 1 %-át ne felejtsék el a Magyar Katolikus Egyháznak a 0011-es technikai számon felajánlani. A legkisebb, akár a nulla összegről szóló rendelkezés is rendkívül értékes, mert az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az egyháznak. Az 1 %-os támogatás az egyházmegyék költségvetéséhez adódik hozzá, így az állami kiegészítéssel együtt jelentős bevételi forrásunk, és nem kerül külön pénzébe a híveknek.

6. Isten áldását kérjük az érettségi vizsgákat a héten megkezdő fiatalokra, imádkozzunk értük, hogy tudásuk legjavát nyújtsák!

7. Anyák napja alkalmából kívánjuk minden édesanyának, hogy a Szűzanya égi pártfogását mindig érezzék, és sok szeretetet kapjanak gyermekeiktől!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.