Virágvasárnap

A mai napon a nagyhét kezdetét ünnepeljük. Kiemelt időszak ez a keresztény ember életében: Megváltónk értünk vállalt szenvedésére, kereszthalálára és feltámadására emlékezünk, hálát adunk azért, hogy az Úr Jézus feltámadásával megnyitotta a mennyország kapuját. Megváltó királyunk bevonul Jeruzsálembe, ahol pálmaágak lengetésével fogadják, ruháikat elébe terítik az útra. A ujjongó nép igazából nem is sejti, hogy itt nem egy földi királyról van szó, hanem az Ég uráról. Próbáljuk a mai napon mi is kifejezni Krisztus felé, hogy ki is ő számunkra!

1. Hálásan köszönjük a Kedves Testvéreknek, hogy az elmúlt vasárnap a szentföldi kegyhelyek javára 178.095 Ft adományt adtak!

2. Hálás szeretettel köszönjük mindazoknak, akik a Szent Imre templom és a plébánia udvarának rendbetételében közreműködtek!

3. A nagyhéten a plébánia irodája zárva lesz, kivéve március 31-én, szerdán, amikor 9.00-12.00-ig ügyeletet tartunk.

4. A nagyheti szertartások rendje az állami és egyházi szabályozások alapján plébániánkon a következő:

-Nagycsütörtökön este 18.00 órakor kezdődik az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmise, melyben a lábmosás szertartása elmarad, az áldoztatás a szokott módon egy szín alatt, kézbe történik, a szentmise után pedig nem tartunk virrasztást.

-Nagypénteken az Úr szenvedésének ünneplése 15.00 órakor kezdődik, melyben a hívek egyéni kereszthódolata elmarad.

-Nagypénteken este 18.00 órakor a Jézus szíve templomban keresztúti ájtatosságot tartunk.

-Nagyszombaton a szokásoknak megfelelően lehetőség nyílik templomainkban a Szentsír felkeresésére, egyéni imádságra.

-A húsvéti vigília ünneplése szombaton 18.00 órakor kezdődik, melyben a keresztségi liturgia némileg egyszerűsödik, a szentmise végén pedig elmarad a feltámadási körmenet.

5. Szeretettel várjuk a nagyheti szertartásokon ministránsaink szolgálatát, a próbák időpontjáról a sekrestyében adunk információs lapot. Az idei évben külön jelentkezési lap nem lesz, aki részt vesz a próbán, az ministrálhat a szertartásokon.

6. Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője kezdeményezte, hogy nagypéntek reggelétől minden hét péntekén reggel 7.00 órakor, felekezethez való hovatartozás nélkül imádkozzunk a koronavírus járvány elmúlásáért. A felhívást és az imádság szövegét templomainkban a hátsó asztalon találják, valamint plébániánk weboldalán is elérhető.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.