Nagyböjt 4. vasárnapja

"Laetare Ierusalem", "vigadozzál Jeruzsálem", így kezdődik nagyböjt negyedik vasárnapjának kezdőéneke. Az Izajás prófétától vett idézet a végső ítélet napjáról szól, melyet a János evangéliumából hallott részletben az Úr Jézus Isten szeretetével, a hittel és a világossággal hoz összefüggésbe. Az igazi örömünk alapja a megváltottság: "mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16). 

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek az elmúlt két hét során a rászorulók javára felajánlott tartós élelmiszer adományokat! A területünkön élő rászorulóknak csütörtökön 16.00-18.00 óra között osztjuk ki az adományokból összegyűlt csomagokat.

2. Március 17-én (szerda) a Győri Könnyező Szűzanya búcsúján a Nagyboldogasszony-Székesegyházban a járványhelyzet miatt csak zárt körben tartják meg a szentmisét délelőtt 10.00 órakor. A Kedves Híveknek a Bonum TV, a Magyar Katolikus Rádió és a Mária Rádió egyenes adásban közvetíti a szentmisét. A hívek hétvégi kétnapos zarándoklata idén elmarad.

3. A járványhelyzet miatt az idei évben sem lesz Városi lelkigyakorlat és Városi keresztút. A húsvéti készület során - hogy ne maradjunk lelki feltöltődés nélkül - a Szent Imre templomban nagyböjti lelki napokat tartunk. Március 18-án az este 18.00 órakor kezdődő szentmise prédikációjának témája: A keresztény ember szabadsága. Másnap, Szent József ünnepén pedig a Családok Éve megnyitása lesz. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, kérve a járványügyi szabályok fokozott betartását!

4. Ugyancsak lelki feltöltődést nyújtó lehetőség a Szent Imre templom szentségimádási napja. Március 21-én (vasárnap) déli 12.00 órakor lesz a szentségkitétel, melyet csendes szentségimádás követ egészen 17.40-ig, amikor litániát imádkozunk és szentségi áldást kapunk. Buzdítjuk a Kedves Híveket szentséglátogatásra! Tisztelettel kérjük a közösségeket és a testvéreket, hogy akik tudnak, vállaljanak egy-egy óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében kitett lapon lehet.

5. Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik a járványhelyzet ellenére otthonukban szeretnének húsvéti szentgyónást és szentáldozást végezni. Jelentkezni a sekrestyében és az irodában lehet. A látogatásra március 25-én (csütörtök) a délelőtti órákban kerül sor.

6. A Szent Imre templom és a plébánia udvarának húsvéti nagytakarítását két hét múlva szombaton, március 27-én délelőttre tervezzük. Tisztelettel kérjük az asszonyokat, a férfiakat és a fiatalokat, hogy amennyiben szabaddá tudják tenni magukat, jöjjenek el majd segíteni!

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.