Fatimai imaóra

Fatimai imaóra

1916-ban a portugáliai Fatima hegyoldalán (Cabeco) kezdett működni az a természetfölötti kegyelem, amikor három pásztorgyermeknek: Lucia (9 éves), Ferenc (8 éves) és Jácinta (6 éves) először pillanthattak meg egy angyalt, aki így szólt hozzájuk: „Ne féljetek, én a béke angyala vagyok! Imádkozzatok velem együtt!” – Amikor másodszor is eljött, „Imádkozzatok! Imádkozzatok sokat!” – kérte őket.
Az angyal harmadszor is megjelent nekik. Ekkor kelyhet és Ostyát tartott a kezében. A gyermekekkel együtt a földre borult, imádkozott velük majd megáldoztatta őket.

1917 május 13-tól október 13-ig maga az Angyalok Királynője: a Boldogságos Szűzanya jött, hogy a Cova da Iriában folytassa a tanítást. Az üzenetekben, a világ számára a büntetések és a megpróbáltatások fő okának a bűnt jelöli meg, ezért bűnbánatra és engesztelésre hív.
„Az emberek javuljanak meg és kérjék bűneik bocsánatát.”
„Ne bántsák meg többé Urunkat Istenünket, Akit már annyira megbántottak!” – majd így tanított:
„Isten meg akarja alapítani a világban Szeplőtelen Szívem tiszteletét!”
„Imádkozzátok minden nap a rózsafűzért!”
„Ajánljátok fel magatokat a bűnösökért és mondjátok gyakran: Ó Jézusom, Irántad való szeretetből teszem ezt a bűnösök megtéréséért és azoknak a bűnöknek engesztelésére amelyeket Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ellen elkövetnek.”
A fatimai üzenet végső következtetése az, hogy Mária Szeplőtelen Szíve az Egyházat győzelemre vezeti: „Végül Szívem diadalmaskodik!”

Igyekszünk a Szűzanya kérését teljesíteni, minden hónap 13-án, az esti szentmise után „Fatimai imaórát" tartunk. Kérjük a Szűzanya segítségét, hogy Szeplőtelen Szent Szívét tisztelhessük, és vigye kéréseinket Szent Fiához.


Györe Róbertné Kati

© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.