Évközi 5. vasárnap

A mai evangéliumi szakasz talán legérdekesebb mozzanata, amikor rátalálnak a tanítványok a kora hajnal óta egyedül imádkozó Jézusra, és közlik vele: "Téged keres mindenki", és ő ezt feleli: "menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, hiszen ezért jöttem". Első hallásra akár tűnhet úgy is, hogy ott akarja hagyni őket. Elképzelhető, hogy a mai ember gondolatai között még azt is megtalálhatjuk: "Biztosan megsértődött valamin". A Úr Jézus nem ilyen: ő mindnyájunkra figyel, minden feléje kinyújtott kéz fontos neki. A mi kezünk hová, ki, vagy mi felé nyúl?

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek, hogy a Brenner János Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának munkáját támogatták úgy, hogy az „Utca” c. folyóiratokért összesen 138 450 Ft adományt adtak. Isten fizesse meg jóságukat bőkezűen!

2. Február 11-én (csütörtök) a Betegek Világnapján az esti szentmisét a betegekért és a mellettük álló segítőkért ajánljuk fel, a szentmise után a Regnum Marianum Közösség soproni vezetői szentségimádást vezetnek a betegekért és a járvány megszűnéséért. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

3. Február 13-án (szombat) délelőtt 10.00 órakor a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban a papnövendékek különböző avatásokban részesülnek, Hencz Márton papnövendékünk akolitus lesz. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy imádkozzanak papi és szerzetesi hivatásokért, valamint a szolgálatban élő papságért!

4. Szombaton 15.00 órakor a Szent Imre templom kápolnájában Fatimai imaórára várjuk a Kedves Testvéreket!

5. Tisztelettel kérjük mindazokat, akiknek a plébánia bejáratához szürke beléptető chipjük van, szíveskedjenek minél előbb István atyához elhozni, mert a beléptető rendszer hamarosan modernizálásra kerül.

6. A Szent Imre templom közösségi tereinek takarítására keresünk önkéntest, akinek munkája tetszőleges időpontban heti egy alkalommal nagyjából 1 óra alatt teljesíthető.

—7. A Házasság Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan február 14-én, vasárnap este fél hétkor a Szent György templomban hálaadó szentmisére várják a házaspárokat és a szentségi házasságra készülő jegyespárokat. A szentmise keretében a házassági fogadalmak megújítására is sor kerül.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.