Évközi 4. vasárnap

A vasárnapi evangéliumi szakaszban Jézus egy tisztátalan lelket űz ki egy emberből, aki Őt "Isten szentjének" nevezi. A csodatétel előtt azt halljuk, hogy a kafarnaumi zsinagógában "mindenki csodálkozott tanításán, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók". Felmerülhet bennünk a kérdés: elegendő-e csodálkoznunk a Mester tanításán, elegendő-e tudnunk, hogy Ő Isten szentje? A csodatétel után azt írja az evangélista: mindenki nagyon megdöbbent. Érezzük, hogy a csodálkozás és a döbbenet bizony kevés, de még a tudás sem jelent önmagában igazi Isten-kapcsolatot. A megoldás egy hárombetűs szó: HIT.

1. A szentmise után Hencz Márton papnövendékünk a Brenner János Hittudományi Főiskola “Utca” című jubileumi kiadványát kínálja a Kedves Híveknek, az érte adott adományokkal a Hallgatói Önkormányzatot támogathatják. A Kedves Hívek imáit kérjük a papnövendékekért, akik a jövő héten új szemesztert kezdenek!

2. Február 2-án (kedd) lesz Urunk bemutatásának ünnepe, az este 18.00 órakor kezdődő szentmisére szeretettel várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, hogy velük végezhessük a gyertyaszentelést követő körmenetet. A Jézus Szíve templomban pedig február 3-án (szerda) a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmisében tartunk gyertyaszentelést. Aki szeretne gyertyát szenteltetni, kérjük, hozza majd magával.

3. Az idei évben a Balázs-áldást a járványügyi helyzet miatt február 3-án (szerda) a Jézus Szíve templomban a reggel 7.00 órakor bemutatott szentmisében, valamint a jövő szombaton este, illetve a vasárnapi szentmisék végén közösen adjuk az oltártól úgy, hogy mindnyájan a padokban maradunk.

4. Szombaton a Szent Imre templom kápolnájában reggel 8.00-17.00 óráig csendes szentségimádást tartunk, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

5. Tisztelettel kérjük mindazokat, akiknek a plébánia bejáratához szürke beléptető chipjük van, szíveskedjenek minél előbb István atyához elhozni, mert a beléptető rendszer hamarosan modernizálásra kerül. Természetesen a beléptető rendszer folyamatosan működni fog.

6. A Szent Imre templom közösségi tereinek takarítására keresünk önkéntest, akinek munkája tetszőleges időpontban heti egy alkalommal nagyjából 1 óra alatt teljesíthető.

7. A bérmálási- és jegyes-felkészítéssel kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk az érintetteket, természetesen mindenben figyelembe kell vennünk a járványügyi rendelkezéseket.

8. A hatályos járványügyi rendelkezések miatt az ilyenkor szokásos zárszámadási és költségvetési gyűlést a Plébániai Tanácsadó Testület teljes tagsága helyett az egészen szűk körű Gazdasági Bizottsággal tárgyaltuk meg. A legfontosabb információkat a PTT számára e-mailben elküldött levél formájában fogjuk összefoglalni.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.