Évközi 2. vasárnap

A mai vasárnapra kijelölt evangéliumi részletben láthatjuk, hogy Keresztelő János két tanítványa elkezdi követni Jézust, akik valamilyen ellenállhatatlan vonzást érezhettek, amikor a Keresztelő felkiáltott: "Nézzétek, az Isten Báránya!" Elkezdték követni, megnézték, hogy hol lakik, aznap nála maradtak. Jézus emberi alakja az, ami ezekből a jelenetekből sugárzik. Talán ettől is lettek ennyire kíváncsiak, érdeklődők a tanítványok. Nekünk szegeződik a kérdés: mi tulajdonképpen miért követjük Jézust? Mi az, ami vonz minket felé? Még ha nem is tudunk ezekre a kérdésekre konkrét választ adni, a Mester tőlünk is azt várja, mint az evangéliumban szereplő Andrástól, hogy vezessünk el másokat is Hozzá!

1. A héten az ökumenikus imanyolcad keretében buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy imádkozzanak a keresztények egységéért. A pandémia miatt a megszokott formában - felekezeteink templomaiban - ebben az évben közös imádságokat nem tartunk, a tervek szerint a járványhelyzet enyhülésével fog sor kerülni egy ökumenikus imádságra. Szeretettel hívom fel a Kedves Testvérek figyelmét arra, hogy mi, katolikusok, minden szentmisében a szentáldozás előtt imádkozunk a keresztények egységéért, amikor a pap így szól: “Ne vétkeinket nézzed, hanem Egyházad hitét, őrizd meg szándékod szerint békében, és add meg teljes egységét!”

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük anyagi és tárgyi felajánlásaikat!

3. A jövő vasárnap Isten igéjének vasárnapja lesz, amikor hálát adunk a Szentírásért, azért, hogy Isten szól hozzánk.

4. Ökumenikus dicsőítő imádságra várják az érdeklődőket január 23-án, szombaton 15.00 órától a Wesselényi utcai Golgota gyülekezetbe.

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.