Karácsony utáni 2. vasárnap

"Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ô dicsôségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsôsége, telve kegyelemmel és igazsággal." János evangéliumában ez a szakasz a második isteni személy megtestesülésére, földre szállására utal. Gyakran olvassuk ezt a részt a karácsonyi időben. Tegyük fel a kérdést: elégszer olvastuk, hallottuk már? A világtörténelem legnagyobb eseménye a mi életünket is befolyásolja?

1. Január 6-án (szerda) Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz, a munkanaphoz igazodva a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig este 18.00 órakor tartunk ünnepi szentmisét. Kedden este 18.00 órakor a Szent Imre templomban Vízkereszt ünnepének előesti szentmiséjét mutatjuk be. Kedden este, valamint a szerdai szentmisék után fogjuk osztani a házszentelési matricákat és imádságokat.

2. Az elsőpéntekes betegektől továbbra is azt kérjük, hogy szíveskedjenek jelezni szentáldozási szándékukat.

3. A Jézus Szíve családok elsőpénteki imaóráját a január 8-án (péntek) a szentmise után tartjuk.

4. Szombaton a Szent Imre templom kápolnájában reggel 8.00-17.00 óráig csendes szentségimádás lesz, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk.

5. A jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz, amely lezárja a karácsonyi ünnepkört.

6. Január 6-án, Vízkereszt napján 17.30 órakor a Domonkos templomban a Szent Domonkos Év megnyitására kerül sor a rendalapító halálának 800. évfordulója alkalmából. Szeretettel várják a domonkos atyák a Kedves Híveket!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.