Advent 2. vasárnapja

Keresztelő János a bűnbánat keresztségét hirdette, mely adventi készületünkben a megtérésre, lelkünk megtisztítására hív bennünket. Ugyanúgy leporolás ez, mint ahogyan a járvány lefejti most a sok külsőséget az adventben. Arra buzdít a próféta, hogy Karácsonyra készülve lelkünkben is nézzünk körül, és tegyünk benne rendet: dobjuk ki a bűnt, töltsük fel a szeretet-tankunkat, hogy egyre inkább magunkon hordozhassuk a születendő Krisztus vonásait!

1. A karitász gyűjtés alkalmával összegyűlt 210 485 Ft adományt hálásan köszönjük az adakozóknak!

2. Nagyon örültünk annak, hogy a járványhelyzet ellenére sokan részt vesznek a Jézus Szíve templomban a rorate szentmiséken. Továbbra is buzdítunk mindenkit hétfőtől péntekig reggel 6.00 órakor a hajnali szentmiséken való részvételre. Gyóntatás továbbra is közvetlenül a hajnali szentmisék után a sekrestye melletti szobában lesz.

3. Kedden, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepén, a Jézus Szíve templom búcsújának napján reggel 6.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk, melyre szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket. Kedden este a Szent Imre templomban nem lesz szentmise.

4. Szombaton reggel 8.00 órától 17.00 óráig a Szent Imre templom kápolnájában szentségimádást tartunk, melyre szeretettel várjuk szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. Idén is csatlakozunk az “Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz. A jövő hétvégén a szombat esti és a vasárnapi szentmisék után a korábbi évekhez hasonlóan karitász csoportunk önkéntesei gyertyákat kínálnak a Kedves Testvéreknek, melyekért plébániánk karitatív céljait támogató adományokat várunk.

6. Továbbra is kapható a soproni katolikus falinaptár 100 Ft-os áron, valamint plébániánk asztali naptára 650 Ft-os áron a hátsó asztalnál.

7. A járványhelyzetből adódó korlátozások miatt az idei évben nem tudjuk megtartani plébániai segítőink karácsonyi szeretetvendégségét, azonban egy karácsonyi csomaggal idén is szeretnénk köszönetet mondani áldozatos szolgálatukért. Az ő rendszeres és kitartó munkájuk nélkül aligha tudna plébániánk működni. Tisztelettel kérjük a segítőket, hogy aki tud, a héten a plébánia irodájában szíveskedjék átvenni az ajándékot. Annak, aki nem tud bejönni érte, megpróbáljuk eljuttatni a karácsony előtti héten.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.