Advent 1. vasárnapja

Adventben, az új egyházi év kezdetén halljuk a Szentírásból az ismerősen csengő buzdításokat: virrasszatok, legyetek éberek, egyengessétek az Úr útját! A pandémia úgy tűnik, elveszi a klasszikus advent romantikáját, és csak annyit fogunk kapni belőle, amennyi feltétlenül szükséges. Bőven rakódott ilyesmi az elmúlt évtizedekben a karácsonyváró időszakra, most ezektől megfosztottan szemléljük az adventi koszorú egyszerűségét, éljük át a csendet, amely remélhetőleg az Istennel való találkozás színtere lesz. Kívánom, hogy halljuk meg mindnyájan az Úr hangját!

1. Az adventi időben szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket a Jézus Szíve templomban hétfőtől péntekig a reggel 6 órakor bemutatott roráte szentmisékre, melyeket a járványügyi helyzet miatt igyekszünk rövidre fogni, ám mégis méltó karácsonyi készületet jelenthet számunkra. Az idei évben a hajnali szentmisék vezérfonala a csend lesz. A szentmisék után egyelőre nem lesz zsolozsma, karácsonyi szentgyónás elvégzésére a sekrestye melletti szobában közvetlenül a hajnali szentmisék után lesz lehetőség.

2. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe plébániánk új köntösben megjelent 2021-es asztali naptárát, melyben plébániai életünk és templomaink fotóin túl számos arcot és havi idézetet is találunk. A hátsó asztalról 650 Ft-ért elvihető. Kapható egylapos soproni katolikus falinaptár is 100 Ft-os áron. Plébániai segítőink idén is ajándékba kapják mindkét naptárat.

3. A sekrestyében még néhány darab gregorián CD vásárolható, 1 db 2000 Ft-ért, 2 db 3500 Ft-ért, 3 db 4500 Ft-ért.

4. Szeretettel várják a Kedves Híveket felekezetközi dicsőítésre december 5-én, szombaton 14.00 órától a Domonkos templomba.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.