Évközi 32. vasárnap

A mai evangélium Jézusnak a tíz szűzről szóló példabeszédét állítja elénk, amelyben a vőlegényt öten okosan, lámpásukhoz vitt plusz olajjal várták. A másik öt szűz nem gondolt a tartalékra. Pénzük volt, akár azt is gondolhatták: majd ha kell, veszünk. Manapság, amikor szemléljük a világ helyzetét, a körülöttünk titokzatoskodó fertőzést, amely kedvére válogat, hamar beláthatjuk, hogy az igazi tartalék nem a pénzünk. Vágyakozunk arra, hogy igazi olajunk legyen, olyan, ami ér valamit a készenlét élesedésekor. Urunk, adj nekünk éleslátást, hogy megtaláljuk életünkben a tiszta olajat, amellyel világítva várhatunk Téged!

1. Pénteken este 20.00 órától “Kerülj beljebb! - Újratervezés” címmel ifjúsági dicsőítő imaest keretében szentségimádásra várjuk a Szent Imre templomba a fiatalokat! A járványügyi szabályokat kérjük, hogy mindenki tartsa be. Az imádság a Sopron Média Youtube-csatornáján élőben is követhető lesz. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, akik missziós lelkülettel hónapról-hónapra sokat tesznek azért, hogy az Evangélium ebben a formában is tudjon terjedni.

2. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Feliratkozni a sekrestyében lehet.

3. A Gregorián Társaság által kiadott CD lemezekből még néhány darab megvásárolható a sekrestyében: 1 db 2000 Ft-ba, 2 db 3500 Ft-ba, 3 db 4500 Ft-ba kerül.

4. Az idei bérmálási felkészítőre eddig 13 fiatal jelentkezett. A héten várjuk még azok jelentkezését, akik szeretnének 2021-ben plébániánkon bérmálkozni. A felkészüléssel kapcsolatban mindenkit az általa megadott e-mail címen értesíteni fogunk, azonban még némi türelmet kérünk.

5. A 2021-es egylapos soproni katolikus falinaptár készítése folyamatban van, plébániánk saját naptára pedig új köntösben, ezúttal asztali változatban fog megjelenni, remélhetőleg néhány héten belül.

További hírek

Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.