Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?

1. Hálásan köszönjük a Kedves Hívek missziók javára adott 188.735 Ft-os adományát!

2. Szívből köszönjük mindazok munkáját, akik a Szent Imre templom és plébánia búcsúi nagytakarításában közreműködtek. Isten fizesse meg jóságukat bőkezűen!

3. Október 30-án, pénteken délelőtt 10.00 órakor látogatjuk meg a Szent Mihály temetőben a Megváltós Nővérek sírjait, aki szívesen csatlakozna hozzánk, a régi temető bejáratától indulunk.

4. A jövő vasárnap, Mindenszentek ünnepén a Szent Imre templomban az esti szentmise után, a Jézus Szíve templomban pedig Halottak napján a reggel 7.00 órai szentmise után végzünk könyörgést elhunyt szeretteinkért. November 2-án (hétfő), Halottak napján a Szent Imre templomban este 18.00 órakor is lesz szentmise.

5. A Szent Imre templom búcsúját november 5-én, csütörtökön este 18.00 órakor városunk papságával, Ruskó Norbert kerekegyházi plébános úr vezetésével ünnepeljük. Búcsúi szentmisét tartunk november 8-án vasárnap délelőtt 9.00 órakor is Szalai Gábor atya vezetésével. A járványügyi helyzet miatt az ilyenkor szokásos szeretetvendégséget nem tartjuk meg, családos szentmise azonban lesz.

6. A 2021-es évre várjuk az Új Ember, a Keresztény Élet és az Adoremus havi liturgikus füzet leendő előfizetőit. A hátsó asztalra kitett előfizetési lapot kitöltve, az éves díjjal együtt november 15-ig kérjük leadni az irodában.

7. A Gregorián Társaság által kiadott CD-k megvásárlására nyílik lehetőség a sekrestyében. Az ajándékozásra is kiválóan alkalmas, autentikus gregorián énekeket tartalmazó lemezek között találunk karácsonyi témájút, valamint Szent László király ünnepének énekeit. Rendkívül kedvező áron vásárolhatók: 1 db 2000 Ft-ért, 2 db 3500 Ft-ért, 3 db 4500 Ft-ért.

8. A Szent Mihály temető ünnepi nyitvatartási rendjét a hirdetőtáblán, valamint plébániánk weboldalán találják.

9. November 2-án, Halottak napján délelőtt 9.00 órakor a Szent Mihály templomban a város papságával közösen ünnepelt szentmisében imádkozunk a városunkban szolgált papokért, szerzetesekért, szerzetesnővérekért.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.