Évközi 28. vasárnap

Az Úr Jézus példabeszédet mond a mennyek országáról. Ezúttal egy esküvői meghíváshoz hasonlítja, melyre a király végül mindenkit, akit csak a szolgái össze tudtak szedni, beterelt a fia menyegzőjére. Egyiküket azonban kitessékelt a lakomáról, mert nem volt úgy öltözve. Felmerül a kérdés: ha valaki az utcáról egyszer csak egy lagziban találja magát, hogy lett volna megfelelő az öltözete? Jézus, a Mester itt arra gondol, hogy igyekezzünk úgy élni, hogy bármikor számot adhassunk az életünkről. Ha a kegyelem állapotában vagyunk, tulajdonképpen bármikor jöhet a "mennyei menyegzőre" szóló meghívó... Heti hirdetéseinket a Tovább gombra kattintva találják.

1. A Péter-fillér gyűjtés alkalmával 234 020 Ft gyűlt össze, hálásan köszönjük adományaikat!

2. A jövő vasárnap országos gyűjtés keretében a missziók javára várjuk a Kedves Hívek adományait!

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük az adományokat!

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

5. Október 17-én, szombaton reggel 8.00 órától a Szent Imre templom udvarának rendbetétele lesz. Szeretettel várunk minden korosztályból segítőket, hogy a novemberi búcsúra széppé tegyük templomunk környezetét!

6. Október 18-án, vasárnap 17.00 órakor csatlakozunk az “Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” című világméretű kezdeményezéshez, ennek megfelelően szeretettel várjuk főként a gyermekeket a közös imádságra.

7. A 2021-es évre miseszándékokat október 27-én (keddtől) lehet íratni az irodában. A szentmisék stóladíja továbbra is 3000 Ft.

8. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik 2021-ben szeretnének a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban felolvasói szolgálatot vállalni. Ennek beosztása miatt tisztelettel kérjük, hogy az eddigi felolvasók is jelezzék szándékukat a plébánia irodájában október végéig.

9. Ma a szentmisék után még meg lehet rendelni a sekrestyékben a "Hitvallásunk" című egyházmegyei évkönyvet, melyet a jövő héttől lehet átvenni 1600 Ft-os áron.

10. Október 18-án, vasárnap 15.00 órakor kerül sor Fertőszentmiklóson az újonnan létesült Házaspárok Útja megáldására. A stációkat egy-egy házaspár imája kíséretében áldja meg Simonics Péter fertőszentmiklósi plébános. Szeretettel várnak minden jelenlegi és leendő házaspárt a fertőszentmiklósi Fénykereszthez!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.