Évközi 26. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Október a rózsafüzér hónapja, a Szent Imre templomban már a hét elejétől közkívánatra újra tartunk közös rózsafüzért, a Jézus Szíve templomban pedig pénteken indulnak a szentmisék előtti szentolvasó imádságok. Szeretettel várjuk a Szűzanya buzgó tisztelőit, egyben mindenkit kérünk a 1,5-2 méteres védőtávolság megtartására!

2. Szerdán 16.30-tól 18.00 óráig a Gárdonyi és a Lackner iskolák hittanosainak tanév eleji gyóntatása lesz, szeretettel várjuk az iskolásokat!

3. A jövő vasárnap tartjuk az országos Péter-fillér gyűjtést, mely a nyáron elmaradt. Szeretettel várjuk adományaikat a Szentszék karitatív akcióinak támogatására!

4. Október 8-án, csütörtökön lesz a Szent Imre templom szentségimádási napja. Szeretettel várjuk közösségek és egyéni szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. A Szent Mihály templom újraszentelése október 1-én 17.00 órakor lesz, melyen a járványügyi helyzet miatt csak személyre szóló meghívóval lehet részt venni. A Kedves Hívek számára a Sopron Média élő közvetítést biztosít. A meghirdetett imakilenced szerdáig folytatódik.

6. Felekezetközi dicsőítésre várják az érdeklődőket október 3-án, szombaton délután 16.00 órától a Wesselényi utcai Golgota Gyülekezetbe.

7. A domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúján október 3-án, szombaton este 18.00 órakor Dr. Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát, 4-én vasárnap 10.00 órakor Dr. Reisner Ferenc, Egyházmegyénk püspöki helynöke mutatja be a szentmisét. Délután 16.00 órakor a búcsút horvát nyelvű szentmisével zárják. Szeretettel várják a Kedves Híveket a domonkos atyák!

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.