Évközi 20. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Hálás szeretettel köszönjük mindazok segítségét, akik a VIII. Szent Imre Napközis Hittantábor megvalósításában, akár az előkészítésben, akár a lebonyolításban, illetve a háttér-szolgálatokban közreműködtek. Ugyancsak köszönetet mondunk sokak anyagi támogatásáért, főként pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösségi programokat segítő pályázatáért!

2. Csütörtökön, Szent István királyunk ünnepén a Jézus Szíve templomban reggel 7.30-kor, a Szent Imre templomban pedig este 18.00 órakor tartunk ünnepi szentmisét az új kenyér megáldásával. Az esti szentmisében emlékezünk meg a Szent Imre templom felszentelésének 23. évfordulójáról.

3. A Szent Mónika imaóra pénteken elmarad, helyette augusztus 27-én, csütörtökön Szent Mónika emléknapján a 18.00 órakor kezdődő szentmise után tartjuk.

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

5. Augusztus 20-án, csütörtökön délelőtt 9.00 órakor ünnepi búcsúi szentmisére és városi ünnepségre várják a Szent István templom előtti térre a Kedves Híveket. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Dr. Reisner Ferenc általános püspöki helynök, szemináriumi rektor lesz.

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.