Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentszék javára, Ferenc pápa karitatív céljait támogatjuk vele.

2. A héten szabadság miatt elmarad a szentmise a Szent Imre templomban kedden és csütörtökön este, a Jézus Szíve templomban pedig szerdán és pénteken reggel. Plébániánk irodája a szokott rendben tart nyitva.

3. A héten elsőpéntek lesz, a betegek látogatása egy héttel tolódik, a Szent Imre templomban 18.00 órakor szentmise és a Jézus Szíve családok szentségimádása lesz.

4. Az október végi plébániai zarándoklatra még 3 hely van, aki szeretne jönni, István atyánál kérjen jelentkezési lapot!

5. A plébánia aulájának, illetve mellékhelyiségeinek takarítására keresünk segítőket, jelentkezni István atyánál lehet!

6. Az idei évben is megrendezi az Egyházmegye a jubiláns házaspárok hálaadását Győrben. A jelentkezők várható nagy száma miatt idén két csoportban szervezik 2024. szeptember 7-én (szombat) a szentmiséket a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az 5-35. házassági évfordulójukat ünneplőket a délelőtt 10.00 órai, a 40-70. évfordulójukat ünneplőket pedig a 15.00 órakor kezdődő szentmisére várják. Tisztelettel kérjük mindazokat a jubilánsokat, akik szeretnének résztvenni és emléklapot kapni, hogy a plébánia irodájában, vagy a sekrestyében szíveskedjenek regisztrálni a férj neve, a feleség leánykori neve, valamint a szentségi házasságkötés helye és ideje megadásával 2024. augusztus 2-ig!

7. A Győri Kántorképző tanfolyam várja a jelentkezőket a 2024/25-ös tanévre 12 éves kor felett alapfokú zongoratudással, népénekek, népdalok ismeretével, éneklésével. Az oktatás hétvégén, szombati napokon lesz Győrben, a Brenner János Hittudományi Főiskola épületében. Jelentkezni István atyánál lehet.

További hírek

Évközi 27. vasárnap

Évközi 27. vasárnap

A házasság felbonthatatlanságának kérdését feszegetik a mai evangéliumban a farizeusok. Tennénk ezt mi is, hiszen a válások kapcsán tulajdonképpen mindegyikünk családja érintett. Lázadunk sok parancs ellen, amikor bűnt követünk el, igazából ezt a lázadást testesítjük meg. Nehéz kérdés, hiszen ezen a területen kiemelten az érzelmeink dominálnak. Az elköteleződés - bármelyik hivatásban - akarati döntés, amely nem jelent garanciát a problémamentességre. Az eredethez, a kezdethez érdemes visszanyúlni: Isten azt mondta, hogy jó mindaz, amit alkotott. Az Úr erejében bízzunk!


Évközi 26. vasárnap

Évközi 26. vasárnap

Az evangélium Jézusa a vasárnapi evangéliumban egyszerre tűnik szelídnek és keménynek. Mondhatjuk: megszoktuk már. Az Úr mégsem szélsőséges, hiszen az a közösség, amelyet szervez, mindenki előtt nyitva áll. Az igazságot keresve mindnyájan hitre juthatunk. Ahhoz, hogy kitartsunk Isten mellett, néha magunkkal szemben is keménynek kell lennünk. Nem mindig sikerül még ekkor sem, hogy bűn nélkül éljünk, ekkor pedig fordulhatunk az irgalmas Istenhez!


Évközi 25. vasárnap

Évközi 25. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban Úr Jézus a szenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról tanítja övéit. Nem értik. Saját magukkal vannak elfoglalva. A Mester még az utolsó vacsorán, sőt, a kereszten is a tanítványaival törődik, annyira "megfeledkezett magáról". Tanuljunk Tőle, és forduljunk Istenünk és egymás felé!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.