Évközi 17. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. A héten hétköznap nem lesznek szentmisék egyik templomunkban sem, a plébánia irodája változatlanul nyitva lesz.

2. Minden évben augusztus elején tartják Medjugorjeben az Ifjúsági Fesztivált. A járvány miatt az idei évben nagyon körülményes az ezen való részvétel, ezért Medjugorjei Imaestet tartunk a Szent Imre templomban augusztus 4-én, kedden a 18.00 órai szentmise után. Szeretettel várunk mindenkit!

3. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a héten elkészült újabb három kelyhünk aranyozása, így a két templomunkban összesen kilenc kegytárgyat újítottunk meg. Mindezt a Kedves Hívek rendszeres persely-adományaiból, valamint a befizetett egyházi hozzájárulásokból tudtuk fedezni. Hálás szeretettel köszönjük, hogy fenntartják plébániánkat!

4. Továbbra is várjuk plébániánkhoz kötődő kertbarát jelentkezését, aki szívesen megművelne kb. 7-800 nm-es, javarészt gyümölcsfákkal beültetett kertrészt a plébániánk tulajdonában lévő Tómalom utcai kertünkben.

5. A tavalyi évben plébániánkon miséző Varga János SVD atya újból működőképes okostelefonok adományozását kérte argentin missziójának segítéséhez. Aki szívesen támogatná ilyen eszközzel a missziót, kérjük a plébánia irodájába augusztus 14-ig megteheti. Hálásan köszönjük!

6. Az idei alsós és felsős hittantáborba jelentkezettek számára augusztus első hetében fogjuk kiküldeni a tábori információs levelet. Az előző években különféle módokon sokan támogatták táborunkat, a tapasztalatok alapján a legegyszerűbb, ha pénzadományokkal teszik mindezt. Aki támogatni szeretné a tábort, adományát köszönettel fogadjuk a plébánia irodájában.

7. Amint arról bizonyára többen hallottak, az elmúlt évben a Városplébánián segédlelkészként szolgált Both Zoltán atyát Megyéspüspök Úr augusztus 1-jei hatállyal a Mosoni Plébániára nevezte ki káplánnak. Ezzel az elmúlt két év alatt kettővel csökkent a Sopronban szolgáló papok száma. Szeretettel kérjük a Kedves Hívek imáját papi hivatásokért és a szolgálatban élő papokért!

8. Augusztus 8-án 18.30-kor a Domonkos templomban Kercza Asztrik szombathelyi ferences atya vezetésével Szent Domonkos rendalapító tiszteletére bemutatott szentmisére várják a Kedves Híveket!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.