Évközi 23. vasárnap

A mai vasárnap evangéliumi szakaszát (Mt 18, 15-20) olvasva olyan fogalmak juthatnak eszünkbe, mint közösség, felelősség, kiengesztelődés, egyetértés. Érezzük, hogy ezek nem csupán szép szavak, hanem egész életünket meghatározó, válaszokra felhívó valóságok. Isten nélkül hosszú távon nem lehetünk boldogok. Ahhoz, hogy élhető legyen a körülöttünk lévő világ, az emberi kapcsolataink, hogy tudjunk felelősséget érezni embertársaink iránt, és ebből cselekedetek fakadjanak, ehhez bizony az Úrra van szükségünk. Találjunk rá az imádságban az erőforrásra, a kinyújtott isteni kézre!

1. Kedden, Szűz Mária szent neve emléknapján lesz a Jézus Szíve templom szentségimádási napja. A szentségkitétel a reggel 7.00 órai szentmise után lesz, a szentségeltétel litániával és szentségi áldással pedig 15.30-kor. A hátsó asztalra kitett lapon szentségőrzők jelentkezését várjuk! Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy használják ki ezt a napot, és minél többen térjenek be napközben szentséglátogatásra!

2. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

3. A jövő vasárnap, szeptember 17-én 10.30-kor tartjuk a tanév első családos szentmiséjét a Szent Imre templomban. A legkisebbeknek a közösségi teremben a szentmise egy része alatt a szokott módon külön foglalkozást szervezünk. Nagy szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

4. A jövő vasárnapig várjuk a kedd esténként felnőttek számára tartandó, a beavató szentségek felvételére készítő katekumen csoportunkba az érdeklődők jelentkezését plébániánk honlapján keresztül. Az első alkalmat szeptember 19-én 18.30-kor tartjuk a plébánia 1-es közösségi termében.

5. A bérmálási felkészítőre szeptember 30-ig várjuk a 9. osztályos, vagy egyéb középiskolai osztályokba járó fiatalok jelentkezését a honlapunkon található elektronikus űrlapon. Az első alkalom október 7-én (szombat) délelőtt lesz.

6. Örömmel jelenthetem, hogy a szeptember 27-én induló szentségimádás iskolája kurzusra minden hely betelt.

7. Szeretettel várjuk a különböző korosztályokat a plébánián működő nyitott közösségekbe:

  • az 5-8. osztályosok számára a Boldog Carlo Acutis Közösség nagyjából kéthetente pénteken 18.30-19.30-ig. Az első alkalom szeptember 29-én lesz.
  • középiskolások és egyetemisták számára a Don Bosco Ifjúsági Közösség szombatonként 19.00-20.30-ig. Az első alkalom szeptember 16-án lesz.
  • a 30-as és 40-es korosztály számára az Élő Kövek Közösség szerdánként 20.00 órától várja az érdeklődőket!

8. A győri Székesegyház felújítás utáni újraszentelése szeptember 13-án (szerda) 10.00 órakor kezdődik, melyre főpásztorunk szeretettel hívja és várja egyházmegyénk híveit! 5 főt el tudok vinni magammal, aki szeretne jönni, a szentmise után keressen. Szerdán a plébánia irodája zárva tart az ünnep miatt.

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.