Évközi 21. vasárnap

"Hát ti, kinek tartotok engem?" - kérdezi az Úr Jézus a tanítványaitól. A kérdés a mi életünkben is megkerülhetetlen. Az erre adott válasz fejezi ki a hitünket. "Nem magánügy a hitünk" - halljuk sokszor a misszióra, tanúságtételre irányuló kijelentést, ám a személyes megvallás az alapja mindennek. Ha csupán általánosságban kellene viszonyulnunk az Úrhoz, akkor e viszonyulás mértéke határozna meg mindent. Ilyenkor fordul elő, hogy egy szép történetnek gondoljuk az egész Krisztus-eseményt, amit vagy elhiszünk, vagy nem. A Péternek adott kulcsok kapcsán is feljöhet bennünk egy, a mennyország kapujában fel-alá járkáló szakállas ember képe, aki kedvére dönt az oda való bejutásról. Ha nincs személyes válaszunk az Úr Jézus kérdésére, fennáll a veszélye, hogy meseszerű elemekre alapozzuk vallásosságunkat. Jézus Krisztusra kell!

1. Hétfőtől péntekig a Szent Imre templom és plébánia ismét helyet ad az indiai származású Margaritha Valappila nővér gyógyító lelkigyakorlatának mindazok számára, akik korábban jelentkeztek. A hét folyamán plébániánk irodája zárva lesz, valamint kedden és csütörtökön az esti szentmise elmarad. Testi-lelki gyógyulást kívánunk a kb. 250 résztvevőnek!

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem betegeink felkeresését.

3. Szombaton délelőtt lesz a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házasok hálaadó szentmiséje. Plébániánkról 19 pár regisztrált, a szervezők azt kérik tőlük, hogy 9.30-ra érkezzenek meg a Káptalandombra. Parkolni a környező utcákban, illetve a Dunakapu mélygarázsban célszerű.

4. Istenkapcsolatunk fejlesztését előtérbe helyezve szeptember végétől december közepéig szeretnénk meghirdetni plébániánkon a szentségimádás iskoláját. Terveink szerint hetente szerda esténként tartanánk, a 12 alkalmas kurzus célja megtanulni a „kommunikációt”, meghallani Isten szavát, mélyebb kapcsolatot kialakítani Jézussal. Közös éneklés, rövid bevezető, csendes szentségimádás és kiscsoportos megosztás lenne a program. Részleteket és a jelentkezés módját a jövő vasárnap hirdetjük. Szeretettel várunk majd mindenkit, aki imaéletében és az Oltáriszentség imádásában szeretne elmélyülni!

5. Kedden lesz Keresztelő Szent János vértanúságának ünnepe, ebből az alkalomból a Bécsi úti Keresztelő Szent János templomban a város papságával bemutatott szentmise lesz 18.00 órakor Palatinus Kristóf újmisés vezetésével. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.