Húsvét 5. vasárnapja

Az Úr Jézus a mai evangéliumban a Mennyei Atyával való kapcsolatát állítja elénk. Előbb arról beszél, hogy az atyai házban sok hely van, vagyis mindnyájan meghívást kaptunk, majd azt mondja: senki sem juthat el az Atyához, csak Őáltala. Aki Őt látja, látja az Atyát is. Nehezen felfogható gondolatok ezek a emberi értelem számára. A Mester hozzáteszi: legalább a tetteiért higgyünk abban, hogy Ő az Atyában van és az Atya Őbenne. A mennyországban minden világossá fog válni előttünk!

1. Hálásan köszönjük a Kedves Testvéreknek, hogy a múlt vasárnapi gyűjtés alkalmával 387.865 Ft-tal járultak hozzá a papneveléshez.

2. A Szűzanya hónapjában májusi litániára várjuk a Kedves Híveket a Szent Imre templomba az esti szentmisék előtt 17.40-től, a Jézus Szíve templomba szerdán és pénteken reggel 6.40-től, szombaton este pedig 17.40-től.

3. Még van néhány hely az augusztus 14-18-ig megrendezendő hittantáborunkba. Jelentkezni a plébániánk honlapján található űrlapon lehet május 12-ig.

4. Az erdélyi zarándoklatra jelentkezetteknek megbeszélést tartunk a Szent Imre plébánián a jövő vasárnap, május 14-én 16.00 órakor.

5. Dicsőítő imaestet tartunk az Exodus Zenekar szolgálatával május 17-én (szerda) este a Jézus Szíve templomban. A 18.00 órakor kezdődő szentmisét szentségimádás követi, melyben közbenjáró imával a ferences kisnővérek, valamint Maksó Péter és Simon Dávid atyák szolgálnak. Szeretettel várunk mindenkit!

6. Hencz Márton pappá szentelésére autóbuszt indítunk, melynek költsége 5000 Ft lesz, jelentkezni a sekrestyében, vagy az irodában lehet. A szentelésre 2023. június 17-én (szombat) 10.00 órakor kerül sor a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Akik plébániai közösségünk közös ajándékához, egy kehelyhez és paténához szeretnének hozzájárulni, szeretettel várjuk a megjelölt perselybe adományaikat. Eddig több, mint százezer forint gyűlt össze erre a célra.

7. Sekrestyési szolgálatra keresünk önkéntest a Szent Imre templomba hétköznapra. Jelentkezni és a részleteket egyeztetni István atyánál lehet.

8. Szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, a Jó Isten áldását kérjük életükre, kívánjuk, hogy sok örömük legyen gyermekeikben, unokáikban!

9. Az idei érettségizőket is a Kedves Hívek imáiba ajánljuk, kívánjuk, hogy tudásukról a legteljesebb módon tudjanak számot adni!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.