Évközi 14. vasárnap - hirdetések

Heti templomi hirdetéseink.

  1. Július 15-19-ig a Szent Imre templom és plébánia ad otthont egy zártkörű gyógyító lelkigyakorlatnak. A szervezők kérésének eleget téve július 19-én, vasárnap a 9.00 órai szentmisét is a Jézus Szíve templomban fogjuk kivételesen megtartani, mert aznap délig tart a lelkigyakorlat programja.
  2. Továbbra is várjuk a jubiláns házaspárok jelentkezését a győri Székesegyházban szeptember 5-én 10.00 órakor tartandó hálaadó szentmisére és áldásra.

  3. Az idei tavasszal elhalasztott bérmálás pótlására a Püspökségtől megkaptuk az új időpontot, a tervek szerint szeptember 27-én, vasárnap 10.00 órakor lesz az ünnepi bérmálási szentmise. Az elsőáldozás pedig október 11-én, vasárnap a 9.00 órai szentmisén lesz.

 

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.