Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!

1. Hálás szeretettel mondunk köszönetet a minden eddigit meghaladó mennyiségű tartós élelmiszerért, amelyet a Katolikus Karitász Országos gyűjtőakciója keretében hoztak! Külön köszönjük a forintban, illetve euróban adott pénzadományokat is! Felajánlásaikat még a mai napon fogadjuk.

2. Március 19-26-ig lesznek a soproni templomok szentségimádási napjai, a Szent Imre templomban a jövő vasárnap 12.00 órakor lesz szentségikitétel, 17.40-kor litánia szentségi áldással. A szentségimádásban résztvevő templomok beosztása a hirdetőtáblán és plébániánk honlapján megtalálhatók.

3. Buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy kilenc hónapon át imádkozzanak egy megfogant, de veszélyben lévő magzatért a Lelki Adoptálás keretein belül. Az ígérettételre március 24-én (péntek) 7.00 órakor a Jézus Szíve templomban és 18.00 órakor a Szent Imre templomban bemutatott szentmise keretében kerül sor. Feliratkozni a sekrestyékben lehet!

4. Szeretettel várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait pénteken az esti szentmise után megbeszélésre a plébániára.

5. A Szent Imre templom és udvarának húsvéti nagytakarítására jó idő esetén szombaton 8.00 órától kerül sor. Szeretettel várunk minden korosztályból segítőket!

6. A vasárnap esti szentmiséken szolgáló gitáros csapatunk Sillye Jenő: Értem is meghalt a kereszten c. oratóriumát adja elő április 2-án, virágvasárnap az esti szentmise után.

7. A jövő hétvégén országos gyűjtés lesz a Szentföldi kegyhelyek javára, hálásan köszönjük előre is áldozatos adományaikat!

—8. A Városi Lelkigyakorlat gyónási lehetőséggel március 27-től 29-ig lesz esténként a Szent Mihály templomban. A szentbeszédeket Ilyés Zsolt sepsiszentgyörgyi plébános úr fogja mondani.

9. A Városi Keresztútra a Szent István parkba várják a Kedves Híveket március 31-én 19.00 órára. Ezen a napon a Szent Imre templomban nem tartunk keresztutat.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.