Évközi 12. vasárnap - Hirdetések

A következő héttől templomi programjaink teljes mértékben a korábban megszokottak szerint alakulnak.

1. A következő héttől templomi programjaink teljes mértékben a korábban megszokottak szerint alakulnak.

2. Szeretettel ajánljuk a Kedves Testvérek figyelmébe plébániánk megújult weboldalát, melyet igyekszünk a következő időszakban tökéletesíteni és folyamatos friss tartalommal megtölteni. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik ennek fejlesztésén és feltöltésén dolgoztak és dolgozni fognak!

3. Június 24-én, szerdán este 18.00 órára szeretettel várják a Kedves Híveket a bécsi úti Keresztelő Szent János templom búcsúi szentmiséjére.

4. Szalézi ministránstábor lesz július 14-18. között Péliszentföldkereszten, melyre 10-16 éves ministránsfiúk jelentkezését várják. A táborba június 25-ig lehet jelentkezni Szentpéteri Tamás főministránsuknál, aki az egyéb szükséges információk birtokában van.

5. Június 27-én, szombaton a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban 17.00 órakor kanonoki beiktatásra, 18.00 órakor a Bazilika előtti téren Szent László napi ünnepi szentmisére és fogadalmi körmenetre várják egyházmegyénk híveit!

6. Szeptember 5-én, szombaton 10.00 órakor lesz a győri Székesegyházban a jubiláns házaspárok szentmiséje, akik 5-10-15-… évvel ezelőtt kötöttek szentségi házasságot. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének ezen az ünnepen részt venni, és külön áldásban részesülni. Július végéig lehet jelentkezni a plébánia irodájában a férj, a feleség lánykori neve, valamint a szentségi házasság helye és ideje megadásával.

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.