ÚRNAPJA - Hirdetések

Pénteken, Jézus Szent Szívének főünnepén lesz szentmise reggel 7.00 órakor a Jézus Szíve templomban, melyet Kovács Gergő Vilmos egyetemi- és iskolalelkész celebrál. A szentmise után a Jézus Szíve családok ünnepi imaórája lesz.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük mind az anyagi, mind az egyéb felajánlásokat!

2. A következő héten hétköznap csak pénteken, Jézus Szent Szívének főünnepén lesz szentmise reggel 7.00 órakor a Jézus Szíve templomban, melyet Kovács Gergő Vilmos egyetemi- és iskolalelkész celebrál. A szentmise után a Jézus Szíve családok ünnepi imaórája lesz.

3. A jövő vasárnap az illetékesekkel történt újabb egyeztetéseknek köszönhetően megtarthatjuk a szokásos Jézus Szíve körmenetet. Az ünnepi szentmise a Jézus Szíve templomban 10.30-kor kezdődik, alkalmas időjárás esetén az előírt higiénés szabályok betartásával tartjuk a körmenetet a szokott útvonalon. Tisztelettel kérjük ministránsainkat és a körmenet lebonyolításában segítőket, hogy a szentmise előtt fél órával, 10.00 órára érkezzenek meg. Hálásan köszönjük szolgálatukat!

4. Szalézi ministránstábor lesz július 14-18-ig Péliföldszentkereszten, melyre 10-16 év közötti ministránsfiúk jelentkezését várják. A táborba június 25-ig lehet jelentkezni Szentpéteri Tamás főministránsuknál, aki az egyéb szükséges információk birtokában van.

5. Június 27-én, szombaton a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban 17.00 órakor kanonoki beiktatásra, 18.00 órakor a Bazilika előtti téren Szent László napi ünnepi szentmisére és fogadalmi körmenetre várják egyházmegyénk híveit!

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.