ÚRNAPJA - Hirdetések

Pénteken, Jézus Szent Szívének főünnepén lesz szentmise reggel 7.00 órakor a Jézus Szíve templomban, melyet Kovács Gergő Vilmos egyetemi- és iskolalelkész celebrál. A szentmise után a Jézus Szíve családok ünnepi imaórája lesz.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük mind az anyagi, mind az egyéb felajánlásokat!

2. A következő héten hétköznap csak pénteken, Jézus Szent Szívének főünnepén lesz szentmise reggel 7.00 órakor a Jézus Szíve templomban, melyet Kovács Gergő Vilmos egyetemi- és iskolalelkész celebrál. A szentmise után a Jézus Szíve családok ünnepi imaórája lesz.

3. A jövő vasárnap az illetékesekkel történt újabb egyeztetéseknek köszönhetően megtarthatjuk a szokásos Jézus Szíve körmenetet. Az ünnepi szentmise a Jézus Szíve templomban 10.30-kor kezdődik, alkalmas időjárás esetén az előírt higiénés szabályok betartásával tartjuk a körmenetet a szokott útvonalon. Tisztelettel kérjük ministránsainkat és a körmenet lebonyolításában segítőket, hogy a szentmise előtt fél órával, 10.00 órára érkezzenek meg. Hálásan köszönjük szolgálatukat!

4. Szalézi ministránstábor lesz július 14-18-ig Péliföldszentkereszten, melyre 10-16 év közötti ministránsfiúk jelentkezését várják. A táborba június 25-ig lehet jelentkezni Szentpéteri Tamás főministránsuknál, aki az egyéb szükséges információk birtokában van.

5. Június 27-én, szombaton a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban 17.00 órakor kanonoki beiktatásra, 18.00 órakor a Bazilika előtti téren Szent László napi ünnepi szentmisére és fogadalmi körmenetre várják egyházmegyénk híveit!

További hírek

Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.