Isten Igéjének vasárnapja

Ezen a hétvégén egyházunk különösképpen is a Szentírást állítja elénk. Nyilván máskor is figyelünk Isten üzenetére, de ezúttal valóban kitüntetett figyelemmel hallgassuk, azzal a kíváncsisággal, amely felfedezteti velünk a nekünk szóló üzenetet. Az Úr Jézus tanítványokat gyűjt a mai evangéliumi szakaszban. Higgyük el, hogy a kinyilatkoztatással bennünket is közösségébe hív!

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szerdán 7.30-ra.

2. A Plébániai Tanácsadó Testület zárszámadási és költségvetési ülését pénteken tartjuk, szeretettel várjuk a tagokat az esti szentmisére, utána pedig a plébánia 1-es közösségi termébe.

3. Bérmálási felkészítőt tartunk szombaton 9.00 órától a plébánián, melyre szeretettel várjuk a bérmálkozókat.

4. Továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését a Hencz Márton papszentelésére induló gyalogos zarándoklatra, melyre 2023. június 13-16. között kerül sor. A 4 napos út során helyismerettel rendelkező zarándokok vezetésével, kísérő autó segítségével, egyszerű szállások igénybevételével érkezünk meg Győrbe, ahol a papszentelés előestéjén részt veszünk azon a szentségimádáson, amelyben a szentelendők eskütétele is megtörténik. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

5. Isten Igéjének vasárnapja lévén a szentmise végén a kijáratnál a ministránsoktól húzhatunk egy-egy szentírási mondatot. Buzdítunk mindenkit, hogy próbálja felfedezni a benne rejlő, személyre szabott üzenetet.

6. Még a hétvége folyamán lehet jelentkezni a Győrben tartandó jegyesfelkészítők képzésére szentségi házasságban élő pároknak és lelkipásztoroknak. Már szép számmal jelentkeztek szerte az egyházmegyéből, mindazoknak ajánljuk, akik a jegyesek felkészítésében szeretnének részt venni.

7. Nyitott hétvégére várják a győri Papnevelő Intézetbe a papság iránt érdeklődő, 15-35 év közötti férfiakat 2023. február 24-26-ig. Jelentkezni a www.bjhf.hu weboldalon lehet. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.