Évközi 2. vasárnap

Keresztelő János tűnik fel a mai evangéliumban is, aki rámutat Krisztusra, megvallja, hogy ő az Isten Fia. Előfutára volt a Messiásnak, aki úgy teljesítette küldetését, ahogy az a mi feladatunk is. Mi is kell, hogy benne legyünk ebben az "előfutár-szerepben", szavainkkal és tetteinkkel mi is hirdessük azt a Krisztust, akit mi megismertünk, azt a szeretetet, amit furcsa lenne nem továbbadni.

1. A győri Székesegyház újraszenteléséhez kapcsolódó zarándoklatra január 17-én (kedd) 16.00 órakor indul az autóbusz a Szent Imre templom elől. Ezen a napon a plébánia irodája zárva tart, és az esti szentmise is elmarad.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Szívből köszönjük az ő nevükben is sokak felajánlását!

3. A héten tartjuk az Ökumenikus Imahetet a keresztények egységéért. A helyszínek és az igehirdetők beosztása a hirdetőtáblán és plébániánk honlapján is megtalálhatók. Buzdítjuk a Kedves Testvéreket a testvéregyházakkal közös imádságra!

4. A jövő szombatra meghirdetett bérmálási felkészítőt egy héttel később, január 28-án tartjuk a megszokott időben.

5. Az erdélyi zarándoklatra az utat szervező iroda jelzése alapján az autóbusz megtelt. A jelentkezőkkel minden további teendő kapcsán szintén ők veszik fel a kapcsolatot. Néhány héttel a zarándoklat előtt a plébánián tartunk majd egy megbeszélést.

6. Hencz Márton papnövendékünk papszentelésére 4 napos gyalogos zarándoklatot szervezünk kb. napi 25 km megtételével 2023. június 13-16-ig. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot és imádságaikat szeretnék felajánlani a szentelendőkért. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

7. A Szent Margit templom búcsúi szentmiséjére várják a Kedves Híveket január 18-án (szerda) 18.00 órakor. A város papságával közösen bemutatott szentmise főcelebránsa és szónoka Németh Attila plébániai kormányzó, székesegyházi kanonok úr lesz.

8. Csiszér László és zenekara szolgálatával dicsőitő szentségimádásra várják minden korosztályból a Kedves Híveket a Szent Mihály templomba január 21-én (szombat) 17.30-tól.

További hírek

Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.