Szűz Mária, Isten Anyja főünnepe - Újév

Bízd  Újra  Életedet  Krisztusra!

1. Január 6-án (péntek) Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz, de mivel ez munkanap, ezért a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor tartunk szentmisét. Mindkét szentmise keretében megáldjuk és osztjuk a vízkereszti házszentelési matricákat a hozzátartozó imádsággal együtt. Csütörtökön a Szent Imre templomban az esti szentmise is érvényes lesz Vízkeresztre. Bízunk benne, hogy mindnyájan részt tudnak venni valamelyik szentmisén.

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését.

3. Pénteken 14.00 órától ministránsnapot tartunk a Szent Imre plébánián. Már szép számmal jelentkeztek ministránsaink, most a szentmise után még fel lehet iratkozni. A program az esti ünnepi szentmisével zárul majd.

4. Szeretettel fogadunk a ministránsnapra édes és sós süteményeket, melyeket csütörtökön este a szentmise előtt és után, valamint pénteken délelőtt tudunk átvenni.

5. A Jézus Szíve családok szentségimádása január 13-án (péntek) lesz majd.

6. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

7. Az erdélyi zarándoklatra az igényfelmérés során többen iratkoztak fel, mint amennyi hely van. A feliratkozók megkapták az elektronikus űrlap elérhetőségét, ahol jelentkezhetnek az útra. Javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezzenek a zarándokiroda által adott felületen keresztül, mert ha a létszám betelik, a rendszer nem fogad további jelentkezéseket.

8. A Győri Egyházmegye Családbizottsága jegyesfelkészítésben már részt vevő, vagy a későbbiekben ilyen szolgálatban tevékenykedni szándékozó, szentségi házasságban élő házaspárok, valamint lelkipásztorok számára szervez ingyenes képzést egy februári és két márciusi szombaton a győri Brenner János Hittudományi Főiskola épületében. A képzés részleteiről plébániánk honlapján olvashatnak, ahol az elektronikus jelentkezési űrlapot is találják.

 

Áldott, boldog új esztendőt kívánunk

plébániai közösségünk minden családjának!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.