Szűz Mária, Isten Anyja főünnepe - Újév

Bízd  Újra  Életedet  Krisztusra!

1. Január 6-án (péntek) Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz, de mivel ez munkanap, ezért a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor tartunk szentmisét. Mindkét szentmise keretében megáldjuk és osztjuk a vízkereszti házszentelési matricákat a hozzátartozó imádsággal együtt. Csütörtökön a Szent Imre templomban az esti szentmise is érvényes lesz Vízkeresztre. Bízunk benne, hogy mindnyájan részt tudnak venni valamelyik szentmisén.

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését.

3. Pénteken 14.00 órától ministránsnapot tartunk a Szent Imre plébánián. Már szép számmal jelentkeztek ministránsaink, most a szentmise után még fel lehet iratkozni. A program az esti ünnepi szentmisével zárul majd.

4. Szeretettel fogadunk a ministránsnapra édes és sós süteményeket, melyeket csütörtökön este a szentmise előtt és után, valamint pénteken délelőtt tudunk átvenni.

5. A Jézus Szíve családok szentségimádása január 13-án (péntek) lesz majd.

6. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

7. Az erdélyi zarándoklatra az igényfelmérés során többen iratkoztak fel, mint amennyi hely van. A feliratkozók megkapták az elektronikus űrlap elérhetőségét, ahol jelentkezhetnek az útra. Javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezzenek a zarándokiroda által adott felületen keresztül, mert ha a létszám betelik, a rendszer nem fogad további jelentkezéseket.

8. A Győri Egyházmegye Családbizottsága jegyesfelkészítésben már részt vevő, vagy a későbbiekben ilyen szolgálatban tevékenykedni szándékozó, szentségi házasságban élő házaspárok, valamint lelkipásztorok számára szervez ingyenes képzést egy februári és két márciusi szombaton a győri Brenner János Hittudományi Főiskola épületében. A képzés részleteiről plébániánk honlapján olvashatnak, ahol az elektronikus jelentkezési űrlapot is találják.

 

Áldott, boldog új esztendőt kívánunk

plébániai közösségünk minden családjának!

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.