Szűz Mária, Isten Anyja főünnepe - Újév

Bízd  Újra  Életedet  Krisztusra!

1. Január 6-án (péntek) Vízkereszt parancsolt ünnepe lesz, de mivel ez munkanap, ezért a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor tartunk szentmisét. Mindkét szentmise keretében megáldjuk és osztjuk a vízkereszti házszentelési matricákat a hozzátartozó imádsággal együtt. Csütörtökön a Szent Imre templomban az esti szentmise is érvényes lesz Vízkeresztre. Bízunk benne, hogy mindnyájan részt tudnak venni valamelyik szentmisén.

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését.

3. Pénteken 14.00 órától ministránsnapot tartunk a Szent Imre plébánián. Már szép számmal jelentkeztek ministránsaink, most a szentmise után még fel lehet iratkozni. A program az esti ünnepi szentmisével zárul majd.

4. Szeretettel fogadunk a ministránsnapra édes és sós süteményeket, melyeket csütörtökön este a szentmise előtt és után, valamint pénteken délelőtt tudunk átvenni.

5. A Jézus Szíve családok szentségimádása január 13-án (péntek) lesz majd.

6. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

7. Az erdélyi zarándoklatra az igényfelmérés során többen iratkoztak fel, mint amennyi hely van. A feliratkozók megkapták az elektronikus űrlap elérhetőségét, ahol jelentkezhetnek az útra. Javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezzenek a zarándokiroda által adott felületen keresztül, mert ha a létszám betelik, a rendszer nem fogad további jelentkezéseket.

8. A Győri Egyházmegye Családbizottsága jegyesfelkészítésben már részt vevő, vagy a későbbiekben ilyen szolgálatban tevékenykedni szándékozó, szentségi házasságban élő házaspárok, valamint lelkipásztorok számára szervez ingyenes képzést egy februári és két márciusi szombaton a győri Brenner János Hittudományi Főiskola épületében. A képzés részleteiről plébániánk honlapján olvashatnak, ahol az elektronikus jelentkezési űrlapot is találják.

 

Áldott, boldog új esztendőt kívánunk

plébániai közösségünk minden családjának!

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.