Advent 1. vasárnapja

Közösség vagyunk, Krisztus közössége. Ma inkább azt mondom, a Krisztusra várakozók közössége. Mert életünk lényege a várakozás, a Krisztussal való közösségre, vagyis a Mennyországra való várakozás. Nem szeretnénk egyedül várni, ezért várakozásban való társakat keresünk. Mert együtt könnyebb, mint egyedül. A választott nép várta a Messiást. Azt várta, hogy Isten avatkozzon be az életükbe, hogy végre boldogabbak legyenek. Az első gyertya azt jelzi, valami elkezdődött. Az Isteni közösség elindult az emberiség megváltására. De jelzi a mi kezdésünket is, hogy most ismét elindulunk a Fény felé, Jézus felé, hogy Őnála találkozzunk. Ő mifelénk, mi Őfelé vándorolunk, s ahogy közelebb érünk Őhozzá, mi is egyre többen leszünk. Sokfélék vagyunk és sokfelől jövünk, de egyet igazán közösen akarunk: Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő!

1. Hálásan köszönjük az elmúlt vasárnapi gyűjtés alkalmával adott 382.550 Ft-ot, melyet a Győri Egyházmegyei Karitász céljaira továbbítottunk.

2. Pénteken elsőpéntek lesz, délelőtt 9.30 órától az elsőpéntekesek mellett a karácsonyi gyóntatásra felírt időseket látogatom meg otthonukban.

3. Szombaton 19.30-kor a Szent Imre templomban zenés dicsőítő szentségimádás lesz plébániánk Töviskorona zenekarának szolgálatával, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

4. A plébániánk területén élő rászorultak karácsonyi csomagjához tartós élelmiszer gyűjtő akciót szervezünk december 3-11-ig. Az adományokat a Jézus Szíve templom sekrestyéjébe és a Szent Imre templom aulájába várjuk. A jövő hétvégén karitász csoportunk önkéntesei a korábbi évekhez hasonlóan az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretén belül gyertyákat kínálnak majd a templomok kijáratánál, az értük adott adományokat úgyszintén a szegények javára fordítjuk. Hálásan köszönjük jóságukat!

5. A korábban megrendelt teás és sörös szettek a feliratkozás helyén átvehetők. Továbbra is kapható az egylapos soproni katolikus falinaptár 150 Ft-ért, a Szent Imre templom 25 éves jubileumára kiadott emlékkönyv 1350 Ft-ért, valamint plébániánk forgatható falinaptára 1000 Ft-ért a hátsó asztalon. A sekrestyében kapható még karácsonyi tömbgyertya is 1000 Ft-os áron.

6. A plébániai segítők zarándoklatára december 10-én 6.30-kor lesz az indulás a Szent Imre templom elől, a programban egy szerény ebéd is szerepel, hazaérkezésünk várható időpontja: 20.30 óra. Tisztelettel kérjük, hogy aki feliratkozott, de mégsem tud eljönni, mielőbb jelezze, mert a zarándoklatra várólista van.

7. A karácsonyi pásztorjátékban szereplő gyermekek és fiatalok jelentkezését vasárnap éjfélig várjuk a balics.marta@gmail.com e-mail címre.

8. A Jereván lakótelep szolgáltatóháza átriumában november 27-én (vasárnap) 16.00 órakor adventi ünnepi gyertyagyújtás lesz a történelmi egyházak lelkipásztorainak gondolataival. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub szeretettel vár mindenkit!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.