Évközi 31. vasárnap

Zakeus a mai evangélium központi figurája, aki találkozni szeretett volna Jézussal. A vámszedők főnökeként nagy zsivány hírében állt. Szüksége volt Jézusra, hogy a megtérés útjára lépjen. A döbbenetes azonban az, hogy az Úr Jézus még inkább keresi őt: azt a bűnöst, aki a vele való kapcsolat által átértékeli az életét, tetteit. A mai ember is keres: szeretne kapaszkodni, igazi biztonságot találni. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e annyi áldozatot meghozni, hogy látni szeretnénk a Mestert...

1. Az elmúlt két hétben többen is hozzájárultak templomaink és a plébánia fűtéséhez, melyért hálás szeretettel mondok köszönetet! A Jézus Szíve templomban a hétköznapi szentmiséken csak a főhajóban lesz fűtés és világítás, a Szent Imre templomban pedig a búcsú után a hétköznapi szentmiséket a kápolnában fogjuk tartani.

2. November 1-jén (kedd) Mindenszentek parancsolt ünnepe lesz, ezért templomainkban vasárnapi miserendet tartunk a családos szentmisét kivéve. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk. Bízunk benne, hogy a munkaszüneti nap miatt mindenkinek lesz lehetősége szentmisén részt venni.

3. Plébániánk irodája november 1-jén és 2-án zárva tart.

4. November 2-án (szerda) halottak napja lesz, a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Mihály templomban a temetőben nyugvó lelkipásztorokért és szerzetesekért 9.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor tartunk szentmisét.

5. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem az elsőpéntekesek felkeresését. Az esti szentmise után pedig a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

6. A jövő hétvégén ünnepeljük Szent Imre herceg, plébániánk védőszentjének ünnepét. Szombaton 18.00 órakor nem a Jézus Szíve templomban, hanem a Szent Imre templomban lesz ünnepi szentmise a Töviskorona zenekar szolgálatával. A jövő vasárnap délelőtt 9.00 órakor tartjuk a búcsúi szentmisét, melyet a plébánia aulájában a szokásos agapé követ. Mindkét szentmise szónoka Takács Gábor állandó diakónus, a Nyolc Boldogság Közösség tagja lesz Kecskemétről. A jövő vasárnap a családos szentmise elmarad!

7. Szeretettel várunk a búcsúi agapéra édes és sós süteményeket, melyeket szombaton reggel 8-10 óra között, valamint vasárnap reggel 7-8.30 óra között tudunk átvenni.

8. Továbbra is várjuk az Új Ember hetilap, az Adoremus havi liturgikus füzet, valamint a Keresztény Élet hetilap jövő évi előfizetőinek jelentkezését plébániánk irodájában.

9. Még néhány hely van a plébániai segítők számára meghirdetett bodajki és székesfehérvári zarándoklatra. Szeretettel várjuk a segítők jelentkezését a sekrestyében, vagy az irodában.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.