Évközi 31. vasárnap

Zakeus a mai evangélium központi figurája, aki találkozni szeretett volna Jézussal. A vámszedők főnökeként nagy zsivány hírében állt. Szüksége volt Jézusra, hogy a megtérés útjára lépjen. A döbbenetes azonban az, hogy az Úr Jézus még inkább keresi őt: azt a bűnöst, aki a vele való kapcsolat által átértékeli az életét, tetteit. A mai ember is keres: szeretne kapaszkodni, igazi biztonságot találni. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e annyi áldozatot meghozni, hogy látni szeretnénk a Mestert...

1. Az elmúlt két hétben többen is hozzájárultak templomaink és a plébánia fűtéséhez, melyért hálás szeretettel mondok köszönetet! A Jézus Szíve templomban a hétköznapi szentmiséken csak a főhajóban lesz fűtés és világítás, a Szent Imre templomban pedig a búcsú után a hétköznapi szentmiséket a kápolnában fogjuk tartani.

2. November 1-jén (kedd) Mindenszentek parancsolt ünnepe lesz, ezért templomainkban vasárnapi miserendet tartunk a családos szentmisét kivéve. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk. Bízunk benne, hogy a munkaszüneti nap miatt mindenkinek lesz lehetősége szentmisén részt venni.

3. Plébániánk irodája november 1-jén és 2-án zárva tart.

4. November 2-án (szerda) halottak napja lesz, a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Mihály templomban a temetőben nyugvó lelkipásztorokért és szerzetesekért 9.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor tartunk szentmisét.

5. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem az elsőpéntekesek felkeresését. Az esti szentmise után pedig a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

6. A jövő hétvégén ünnepeljük Szent Imre herceg, plébániánk védőszentjének ünnepét. Szombaton 18.00 órakor nem a Jézus Szíve templomban, hanem a Szent Imre templomban lesz ünnepi szentmise a Töviskorona zenekar szolgálatával. A jövő vasárnap délelőtt 9.00 órakor tartjuk a búcsúi szentmisét, melyet a plébánia aulájában a szokásos agapé követ. Mindkét szentmise szónoka Takács Gábor állandó diakónus, a Nyolc Boldogság Közösség tagja lesz Kecskemétről. A jövő vasárnap a családos szentmise elmarad!

7. Szeretettel várunk a búcsúi agapéra édes és sós süteményeket, melyeket szombaton reggel 8-10 óra között, valamint vasárnap reggel 7-8.30 óra között tudunk átvenni.

8. Továbbra is várjuk az Új Ember hetilap, az Adoremus havi liturgikus füzet, valamint a Keresztény Élet hetilap jövő évi előfizetőinek jelentkezését plébániánk irodájában.

9. Még néhány hely van a plébániai segítők számára meghirdetett bodajki és székesfehérvári zarándoklatra. Szeretettel várjuk a segítők jelentkezését a sekrestyében, vagy az irodában.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.