Évközi 30. vasárnap

A farizeus és a vámos példabeszédét hallva egyértelművé válik számunkra az üzenet: az elbizakodottság helyett a magunkba tekintő önvizsgálat az, ami segít abban, hogy Isten, embertársaink és a magunk viszonyát sikerüljön újrakalibrálni, hiszen ezekre a kapcsolatokra szükségünk van. Szeretnénk jól csinálni: kedvesek lenni Isten előtt, jól bánni a környezetünkkel, békében lenni magunkkal. A farizeus és a vámos is kereste a kapcsolatot az Úrral, de a vámos ment haza megigazultan. Ő irgalomért sóhajtott fel, és megvallotta, hogy nem tökéletes.

1. Hálás szívvel köszönjük mindazok szolgálatát, akik a Szent Imre templom és a plébánia búcsúi nagytakarításában és az udvar rendezésében részt vettek.

2. A Missziók javára 290 595 Forint adomány gyűlt össze, köszönjük nagylelkűségüket!

3. A héten szerdától vasárnapig Czakó András, a tihanyi Bencés Apátság diakónusa plébániánkon készül a november 5-iki papszentelésére. Fogadjuk őt szeretettel és imádkozzunk érte!

4. Október 27-én (csütörtök) délután 15.00 órától írjuk a plébánia irodájában a 2023-as szentmise szándékokat. Ezúttal is előnyben vannak plébániai segítőink, őket arra kérjük, hogy szerdáig az irodában adják le kéréseiket. A Kedves Hívektől azt kérjük, fogadják el, hogy nem tudunk minden kérést napra pontosan teljesíteni.

5. Október 28-án (péntek) 10.00 órakor keressük fel a Megváltós Nővérek sírjait a Szent Mihály temetőben. Akik szeretnének velük együtt imádkozni a Sopronban eltemetett kedvesnővérekért, a régi temető kapujában várjuk őket!

6. Továbbra is várjuk mindkét templomunk és a plébánia segítőit a december 10-ére hirdetett zarándoklatra. A Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyen szentmisén veszünk részt, alatta gyónási lehetőség is lesz, majd a kegyhelyhez kapcsolódó látogatóközpontot, valamint a helyi mesterségeket bemutató kiállítást tekintjük meg. Székesfehérváron felkeressük a felújított Szent István-székesegyházat, valamint a város utcáin és a püspökség udvarán található adventi vásárt, ahol Spányi Antal megyéspüspök vezetésével gyertyagyújtáson is részt vehetünk. Jelentkezni a sekrestyében, vagy az irodában lehet.

7. Szeretettel várjuk az irodában azok jelentkezését, akik 2023-ban plébániánkon keresztül szeretnének egész évre előfizetni az alábbi sajtótermékekre: Új Ember hetilap, Adoremus havi liturgikus füzet, Keresztény Élet hetilap. Az éves előfizetési díjakról még nem kaptunk információt. Jelentkezni november 20-ig lehet.

8. Szeretettel ajánljuk a november 10-13-ig tartandó, „Ne félj, nem ítéllek el!” mottójú győri lelkigyakorlatot mindazoknak, akik a magzatvesztés, vagy az abortusz okozta sebeket hordozzák. A hátsó asztalról szórólap vihető!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.